Başkan Adayı Elif Kizir: ‘Etkin Baro Güçlü Avukat’

Başkan Adayı Elif Kizir: ‘Etkin Baro Güçlü Avukat’
‘Etkin Avukatlar Grubu’nun Konya Barosu Başkan adayı Elif Kizir, “Konya Barosu’nun ve ona güç veren avukatların, hukuksuzluğun karşısındaki çizgisini, dimdik ve korkusuzca herkese göstereceğiz. Mesleki sorunlar için çözüm noktasında büyük adımlar atacağız ve elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

‘Etkin Avukatlar Grubu’nun Konya Barosu Başkan adayı Elif Kizir, “Konya Barosu’nun ve ona güç veren avukatların, hukuksuzluğun karşısındaki çizgisini, dimdik ve korkusuzca herkese göstereceğiz. Mesleki sorunlar için çözüm noktasında büyük adımlar atacağız ve elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

Konya Barosu sosyal tesislerinde, Etkin Avukatlar Grubu'nun misyonu anlatıldı ve başkan adayı tanıtıldı.

Elif Kizir, Konya Barosu Başkan adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Avukatlık mesleğine başladığım günden beri bilfiil sahada bu mesleği yaptığım için mesleğe dair bir çok sorunlar olduğunu biliyorum. Bu sorunlar gerek adliyede gerekse dışardaki tüm kurumlarda yaşanmaktadır. Biz de sizler gibi bu durumun farkındayız ve yaşıyoruz. Ancak emin olun ki aşılmayacak sorun yoktur. Yeter ki bir duruşumuz olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan adayı Elif Kizir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sahada bizzat çalışan bir avukat olarak hepimizin mesleğe dair yaşadığı problemlerin çözümsüz kalmaması, kaygıların giderilmesi ve meslek için daha iyi ne yapılabilir, nelerle nasıl mücadele edilir, sorunlar nedir ve nasıl çözülür, diye aramızda hep konuştuk tartıştık. Akabinde bizimle aynı kaygıları güden aynı düşünen tüm arkadaşlarımızla bunların önüne geçmek için yeni bir grup oluşturmak istedik. Bu süreçte çok güzel çalışmalar yaptık ve sonuçta ‘Etkin Avukatlar Gurubu’ olarak biz de mücadele için güçlü olmak için varız dedik.”

“Konya Barosu 110 Yıllık Geçmişe Sahip Köklü Bir Baro”

“Etkin Avukatlar Grubu’nun Konya Barosu Başkan adayı olarak huzurunuzdayım” diyen Elif Kizir, şöyle devam etti: “19 yıldır avukatlık mesleğini gurur duyarak severek yapıyorum. Şahsım adına söylemek gerekirse ‘geçmişe dönsem’ yine avukatlık mesleğini seçerdim. Bu mesleğimi de Konya barosu gibi 110 yıllık geçmişe sahip köklü bir baroda yapmak da ayrıca benim için bir onurdur. Bu kadar köklü bir baroda yapılacak olan seçimlerde şahsıma gösterilen teveccüh üzerine değişimi yaşatmak iradesiyle Başkan adayı olmaktan inanın hem çok mutluyum hem de çok heyecanlıyım. Baro Seçimlerinin tüm meslektaşlarıma hayırlı olmasını diliyor, diğer başkan adayı meslektaşlarıma ise şimdiden başarı dileklerimi sunuyorum.”

“Etkin Baro Güçlü Avukat”

Elif Kizir, şöyle konuştu: “Avukatlar ve onların mesleki kuruluşu olan Barolar, hukuk devletinin kanaat önderleri ve demokrasimizin teminatı vazgeçilmez unsurlardır. Biz avukatlar yargılamanın üç sacayağından biriyiz. Bizim olmadığımız veya geride tutulduğumuz bir yerde ne hukuktan nede adaletten söz edilemez. Bu sebeple baro meslek ve toplum için daima Etkin olmalı, Etkin Baro Güçlü Avukat düşüncesi ile hareket etmelidir. Biz, herhangi bir ideolojinin değil, tüm meslektaşlarımızın sorumluluğunu üstlenerek bu yola çıktık. Bu sebeple her meslektaşımızı ayrı ayrı temsil edeceğimizin bilinciyle hareket ediyoruz. Bu anlamda yapacağımız icraatlarla ne denli Etkin olduğumuzu sizlerin de desteği ile omuz omuza ortaya koyacağımıza gönülden inanıyoruz.

“Elimizi Taşın Altına Koyacağız”

Konya Barosu’nun ve ona güç veren avukatların, hukuksuzluğun karşısındaki çizgisini, dimdik ve korkusuzca herkese göstereceğiz. Mesleki sorunlar için çözüm noktasında büyük adımlar atacağız ve elimizi taşın altına koyacağız.

Yaşadığı mesleki problemlerin çözümü adına, her bir meslektaşımızın arkasında sapa sağlam, dik duracağız. Tüm bunları yaparken siz meslektaşlarımıza arkanızda güçlü bir baronun onurunu hissettireceğiz.

Bugün hep birlikte elimizi taşın altına koyma zamanı... Biz buna şimdiden hazırız! Bunları yaparken hukukun üstünlüğünü ve savunmanın kutsallığını her daim öne çıkaracağız. Gerektiğinde yumruğu masaya korkmadan vurmayı bileceğiz.

Siz kıymetli meslektaşlarımızı, baromuza ve mesleğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu yolda vereceğiniz destekle, hep birlikte elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyarak çalışıp başaracağız.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.