Başkan Akyürek: “Geleceğe Daha Emin Adımlarla Yürüyoruz”

Başkan Akyürek: “Geleceğe Daha Emin Adımlarla Yürüyoruz”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyelerin temel görevinin şehrin imarının yanında insanların mutluluğunu sağlayacak çalışmalara da imza atmak olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyelerin temel görevinin şehrin imarının yanında insanların mutluluğunu sağlayacak çalışmalara da imza atmak olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Turkuvaz Medya Grubu Yazarlar Buluşması kapsamında “Konya’nın Uluslararası Rekabetteki Konumu Açısından Dünü ve Bugünü; Ulusal ve Yerel Düzeyde Kalkınma Hedefleri” konulu panele katıldı.

“Belediyeler insanların mutluluğunu sağlayacak çalışmalar da yapmalı”

Belediyelerin şehrin lokomotifi konumunda olduğunu ve temel görevlerinin şehrin imarının yanında insanların mutluluğunu sağlayacak çalışmalara da imza atmak olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Sadece yol, kanalizasyon, kaldırım, park, bina yapmak insanların mutluluğunu sağlamıyor. Ayrıca ihtiyacı olanın yanında yer almak ve doğumdan ölüme kadar sosyal destekler. Kültürel belediyecilik alanında yapılacak faaliyetler gibi konularla birlikte toptan insanların mutlu olmasını, yatırımların mutluluğa hizmet etmesini sağlamak gerekiyor” dedi.

Ekonomide kullanılan orta gelir tuzağı ifadesinin belediyecilik açısından benzer bir durum teşkil ettiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Orta gelir seviyesinde bir tıkanma olursa bir sıçrama daha yapılamazsa zengin ülkeler arasına girilemez. Şehircilikte de orta gelişmişlik tuzağına yakalanılırsa şehirlerimiz yeni bir sıçrama yapamaz. Bir körlük meydana gelir ve yerinde saymaya başlar” ifadelerini kullandı.

“Belediyecilik klasik anlamın çok ötesine geçti”

Başkan Akyürek, beklentisi yüksek olan vatandaşların yatırımları iyi şekilde denetleyip takip etmesinin ülke gelişiminin de anahtarını oluşturduğuna işaret ederek, “Yönetenler çağa ayak uydurmak zorunda, yoksa şehirleri devre dışı kalır. Bulunduğu konum zayıflar ve şehre hizmet edemez hale gelir. Belediyecilik klasik anlamının çok ötesine geçti. Artık ademi merkeziyetçilik ülkemizde farklı bir şekilde uygulanıyor. Yeni Büyükşehir Yasasıyla sorumluluk alanımız 2 bin kilometrelerden 42 bin kilometreye çıktı. Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda bin 200 mahalleye hizmet götürüyoruz. Buna göre bir çalışma sistemi uygulamak gerekiyor. Kurumlarımızla ve kuruluşlarımızla Konya olarak bunu yakaladığımızı düşünüyoruz. Geleceğe daha emin adımlarla yürüdüğümüzü düşünüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.