Başkan Angı’dan Ev Sahiplerine Çağrı: ‘Fırsatçılık Yapmayın!

Başkan Angı’dan Ev Sahiplerine Çağrı: ‘Fırsatçılık Yapmayın!
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, son zamanlarda ev ve işyeri kira artışlarında fiyatların uçtuğunu ifade ederek, bunun doğru olmadığını ve fırsatçılık olarak görülmesinin yanlış olduğunu kaydetti. “‘Kiracı canı isterse verecek ya da nasılsa boşaltıp giderse bekleyenler var’ yaklaşımını ne vicdani ne ahlaki ne de siyasi doğru bulmamız mümkün değil” diyen Angı, ev ve işyeri sahiplerine çağrıda bulundu.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, son zamanlarda ev ve işyeri kira artışlarında fiyatların uçtuğunu ifade ederek, bunun doğru olmadığını ve fırsatçılık olarak görülmesinin yanlış olduğunu kaydetti. “‘Kiracı canı isterse verecek ya da nasılsa boşaltıp giderse bekleyenler var’ yaklaşımını ne vicdani ne ahlaki ne de siyasi doğru bulmamız mümkün değil” diyen Angı, ev ve işyeri sahiplerine çağrıda bulunarak, “Mülk sahipleri elindeki mülkün şükrünü bilsin, onun karşılığı olarak da kiracılarına kolaylıkta bulunsun” dedi.

Hasan Angı, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

“Kira Artışları Maalesef Uçtu!”

Haber Kent’in kira artışlarına yönelik sorusuna Başkan Angı, ev ve işyeri kira artışlarının maalesef uçtuğunu belirterek, “Ev sahipleri kira bedellerine yaklaşık iki katı artış yaptı. Bu doğru bir şey değil. Niye, yıllardır sizin mülkünüzde oturmuş, kirasını zamanında ödemiş, o da aldığı kendi maaşına veya gelirine göre bir planlama yapmış. Devlet uygulama koyduğu geçici düzenleme ile kira zammı için üst sınır yüzde 25 olarak sınırlandırdı. Bunu yapmakta mecbur kaldı. Değilse insanlar ‘kira bedeli bu ya da boşalt’ demeye başladı. Bu doğru bir şey değil. Ev sahipleri ya da işyeri sahipleri yani kiraya verenler, bu dönemde fırsatçılık görüp, ‘kiracı canı isterse verecek ya da nasılsa boşaltıp giderse bekleyenler var’ yaklaşımını ne vicdani ne ahlaki ne de siyasi doğru bulmamız mümkün değil. Bu bir geçiş dönemi, herkes zorlanıyor. Belki ev kirası veya işyeri karısıyla geçimini sağlıyorsun ancak diğer tarafı da düşünmek zorundasın” diye konuştu.

“Asla Fırsatçılık Olarak Görülmemesi Lazım”

Serbest piyasada kira artışlarını TEFE-TÜFE’ye göre yaparken, Yüzde 60-80 arasında kira artışının yapılmasının doğru olmadığına işaret eden Başkan Angı, “Kirada oturanlar tek maaşla hakikaten zorlanıyor. Asla fırsatçılık olarak görmememiz lazım. Buradan ev ve işyeri sahiplerine çağrı yapalım. Mülk sahipleri elindeki mülkün şükrünü bilsin, onun karşılığı olarak da kiracılarına kolaylıkta bulunsun” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkede toplumsal dayanışma olmadan ne yapabilirsiniz?” diyen Başkan Angı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her ev sahibinin başına bir vergi memuru ya da bir emniyet mensubu koyacak halimiz yok. Vicdan her şeyin bekçisi. Biz bu vicdanları büyütmemiz lazım.”

(MÇ/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.