Başkan Konak: “Halkımıza Hizmet İçin Varız”

Başkan Konak: “Halkımıza Hizmet İçin Varız”
Göreve geldikten bu yana 3 yılda gerçekleştirdikleri yatırım ve hizmetleri anlatan Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, “İlk günkü şevk ve heyecanımızla, sevdalı olduğumuz Yunak’mız için hizmet ve yatırımlarla dolu bir 3 yılı geride bıraktık” dedi.

Göreve geldikten bu yana 3 yılda gerçekleştirdikleri yatırım ve hizmetleri anlatan Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, “İlk günkü şevk ve heyecanımızla, sevdalı olduğumuz Yunak’mız için hizmet ve yatırımlarla dolu bir 3 yılı geride bıraktık” dedi.

“Yine sorumluluğumuzun bilinciyle ilçemize önemli hizmetlerde bulunduk” diyen Başkan Konak, “Temel belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra her alan da hem toplumumuzun huzuru, refahı için hem de çalışanlarımızın görevlerini en iyi şartlarda yerine getirmesi için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Eser ve hizmet siyaseti bayrağını daha da yükseklere çıkarmak ve daha büyük hizmetlerle Yunak’ın gelişmesine katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmalar gerçekleştirdik” diye konuştu.

Başkan Konak, Yunak Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri hizmet ve yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:

SAAT KULESİ ÇEVRESİ YEŞİLLENDİRME VE DÜZENLEME ÇALIŞMASI

İLÇEMİZİN SİMGESİ SAAT KULESİNE ESTETİK DOKUNUŞ

Belediyemiz tarafından ilçemizin simgesi Saat Kulesi’ne estetik bir dokunuşla görselliğine renk kattık. Hükümet Caddesi’ndeki Saat Kulesi çevresi yeşillendirme ve düzenlemesi yaptık. Saat Kulesi önüne Türk bayraklı ve belediye logolu Yunak yazısı ve şehir logosunu yerleştirdik, etrafına süs bitkisi ve çiçeklerle peyzaj çalışmamızı tamamladık.

Saat Kulemizin hem gece hem gündüz yeni görünümü beğeni topladı.

ÇARŞI CAMİİ VE ÇEVRESİ MEYDAN DÜZENLEMESİ

İlçemiz merkezindeki Çarşı Camii ve Çevresi düzenlemesini yaptık. Meydan yeni haliyle daha temiz ve sosyal bir alan haline dönüştürüldü.

ESKİ ADLİYE BİNASI

Çarşı merkezinde bulunan eski Adliye binasının bakım onarımını yaptık ve daha modern görünüme kavuşturduk. Yeni binamızda en kısa sürede Sosyal Hizmetler Merkezi’nin açılışını gerçekleştireceğiz.

SICAK ASFALT ÇALIŞMALARIMIZ

Yunak ilçemizin genelinde yollarda standardın yükselmesi ve yol altyapısını güçlendirmek için gece gündüz gayret ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sıcak asfalt, sathi kaplama, yol genişletme, parke yenileme çalışmalarımız hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltme çabamızı göstermektedir.

DUBLE YOL ÇALIŞMALARI

Yunak İlçemizle Akşehir’i buluşturan duble yolu tamamladık, yine Yunak İlçemizle Emirdağ’ı buluşturacak duble yol çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Duble yollar, seyahat süresini kısaltıyor, vatandaşlarımızın kaliteli ve konforlu yolculuk yapmalarını sağlıyor. Yolcu ve yük taşımacılığı yapan ağır vasıta araçlarımız, hem hızlı bir şekilde hem de çok fazla yıpranmaya maruz kalmadan gidecekleri yerlere varıyor. Duble yollar sayesinde, yaşanan trafik kazaları en aza indirilerek, böylece can kaybı, yaralanma ve hasar gibi üzücü olayların yaşanmasının önüne geçiliyor.

YUNAK - AKŞEHİR DUBLE YOLU

Vatandaşlarımızın daha konforlu ulaşım sağlamaları amacıyla Yunak – Akşehir arası 60 km. duble yolu tamamladık.

YUNAK - EMİRDAĞ DUBLE YOLU

Yunak-Emirdağ arası proje yol çalışması devam ediyor. Kamulaştırma evreleri biten yol güzergahı TMO kavşağından Piribeyli oradan Emirdağ şeklinde olacak. Yunak-Emirdağ arası 60 km. duble yolun temellerini attık. Aralıksız sürdürdüğümüz çalışmalarımızı 2024 yılında tamamlamayı planlıyoruz.

MAHALLE YOLLARININ KALİTESİNİ YÜKSELTİYORUZ

Mahalle Yollarının Kalitesini Yükseltiyoruz. Yunak’a bağlı mahalle yollarında kaliteyi yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kaliteli ulaşım hizmeti sağlamak için Yunak’a bağlı; 2,1 kilometrelik Kargalı Mahallesi - Afyon il sınırı bağlantı yolu, 4 kilometrelik Sevinç - Ankara sınırı, 2 kilometrelik Altınörs Yayla Yolu, 18 kilometrelik Hursunlu - Gölcük Yaylası, 13 kilometrelik Sülüklü - Boyalı, 1,7 kilometrelik Kurtuşağı - Yukarıali Çomak - Afyon sınırındaki yol çalışmalarımız tamamlandı ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

HARUNLAR –EĞRİKUYU YOLU ASFALT ÇALIŞMASI

Harunlar’dan Eğrikuyu’ya kadar toplam 10 km. uzunluğunda asfalt çalışmasını tamamladık.

EŞME YAYLA YOLU ASFALT ÇALIŞMASI

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yaylalarına daha konforlu ulaşım sağlamaları amacıyla, anayoldan Eşme Yaylası’na kadar toplam 2 km uzunluğunda asfalt çalışmasını tamamladık.

SÜLÜKLÜ –BOYALI YOLU ASFALT ÇALIŞMASI

Sülüklü’den Boyalı’ya kadar toplam 13 km. uzunluğunda asfalt çalışmasını tamamladık.

FATİH MAHALLESİ SOĞUK ASFALT VE SATIH KAPLAMA ÇALIŞMASI

HURSUNLU – ILGIN YOLU ASFALT ÇALIŞMASI

Hursunlu’dan Ilgın’a kadar olan yolun toplam 18 km.’lik kısmında asfalt çalışmasını tamamladık.

KOÇYAZI - YEŞİL YAYLA YOLU ASFALT ÇALIŞMASI

Koçyazı Mahallemizden Yeşilyayla Mahallesine kadar olan 3 km.’lik yolun asfalt kaplamasını tamamladık.

ESKİYEN SU DEPOLARININ BAKIM VE ONARIMI

Mahallelerin içime suyu ihtiyacını karşılayan su depolarının eskiyenlerinin bakım ve onarımını gerçekleştiriyoruz.

SARAY MAHALLESİ’NE TRAKTÖR VE SULAMA TANKERİ

Belediye olarak Saray Mahallesi’ne traktör ve sulama tankeri aldık.

EĞİTİME YÖNELİK DESTEKLERİMİZ SÜRÜYOR!

Yunak Belediyesi olarak, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız”a imkanlar oluşturmak, onların vizyon sahibi bireyler olarak yetiştirip milli manevi değerlerle donatıldığı okullarımıza ve öğrencilerimize yönelik eğitim desteklerimiz sürüyor.

Okul bina bakım, onarım, boya işlerinin yanı sıra kütüphane, yemekhane, çocuk parkı, voleybol ve basketbol sahası, okul bahçe duvarının yapımı ve onarımı konularında belediyemize gelen talepleri değerlendirip destek veriyoruz.

SÜLÜKLÜ İLKOKULU ÇOCUK PARKI

Sülüklü Mahallemizde bulunan ilkokul bahçesine çocuk parkı yapımını tamamladık.

SARAY ORTAOKULU YEMEKHANESİ

İNÖNÜ ORTAOKULU BİNA BAKIM ONARIM

Çocuklarımızın eğitim yuvaları okullarımızın bakım, onarım ve boya işlerini tamamladık.

KOÇYAZI ORTAOKULU VOLEYBOL VE BASKETBOL SAHASI

Koçyazı Yıldırım Arat Ortaokulu’na Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle voleybol ve basketbol sahası yapımını tamamladık.

HATIRLI MAHALLESİ HALI SAHA

Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle Hatırlı Mahallemize Halı Saha Kazandırdık.

SAĞLIK MESLEK LİSESİ BAHÇE DUVARI

KOP FEN VE TEKNOLOJİ KÜTÜPHANESİ

İlçemizin ‘Eğitim Kalitesi’ni artırmak ve öğrencilerimizin daha rahat kitaplara ulaşmalarını sağlamak amacıyla KOP İşbirliğiyle İlçemize Fen ve Teknoloji Kütüphanesi kazandırdık.

İnönü Ortaokulu bahçesinde KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Yunak Kaymakamlığı ve Yunak Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle açtığımız kütüphanede okuma salonu, astronomi sınıfı, deney sınıfı, kodlama sınıfları ve kütüphane yer alıyor.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YENİ HİZMET BİNASI

İlçemizin güvenliğini sağlayan kahraman güvenlik güçlerimizin daha modern ve donanımlı bir alanda daha iyi ortamda hizmet verebilmesi için, kullanım ömrü tamamlanan eski Emniyet Binası yıkılarak yerine yeni sistem emniyet binasının inşasına başladık. İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni binamız, son teknolojiyle günümüz gereksinimlerini karşılayacak şekilde olacak. Emniyet Müdürlüğümüz ilçemizdeki düzenli nüfus artış potansiyeli de göz önüne alınarak birimlerin konforlu bir şekilde görevlerini icra edecekleri hem şık hem de donanımlı bir eser olacak ve halkımıza daha iyi hizmet verebilmesi için yeni teknolojik sistemlerle donatılacak.

Yunak İlçesi’nde önceki yıl sonlarında 2 bin 648 metrekare arsa üzerine 684 metrekare kullanım alanı olarak yapımına başlanan İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binamızın inşasında son aşamaya gelindi. Yatırım tutarı 10 milyon 141 bin lira.

YENİ DEVLET HASTANESİ

Yunak İlçemizde vatandaşlarımıza daha modern daha konforlu ve hijyenik bir ortamda sağlık hizmeti sunulması amacıyla yeni Devlet Hastanesi kazandırdık. 25 yataklı yeni hastanemiz tamamlanıp hizmete açıldıktan sonra bölgemizin sağlık alanındaki ihtiyacını karşılayacak. İlçemizde sağlığa erişimin daha hızlı olması ve kaliteli sağlık hizmetinin verilebilmesi için yeni hastane inşaatımızda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yeni Devlet Hastanesi, 6 bin 680 metrekare alanda, bodrum+3 kat olmak üzere toplam 4 kat olarak inşa ediliyor ve 2024 yılının İlk yarısında tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. Yatırım tutarı 96 milyon 813 bin lira.

112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

Yılın her günü gece gündüz demeden görevlerini özveriyle yerine getiren sağlık çalışanlarımızın, fiziki şartları daha güzel ve modern yapılarda hizmet verebilmesi için Belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Birimlerimiz yeni yerlerinde hizmet veriyor.

112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde çalışan sağlık görevlilerimiz çok zor şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Belediye olarak biz de onların bu zor görevlerini bir nebze de olsa kolaylaştırmak amacıyla elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Yunak’ta sağlık ordumuzun filosu için Sağlık Bakanlığımız tarafından tahsis edilen tam donanımlı yeni ambulanslar ilçemizde hizmet vermeye başladı. 112 Acil Sağlık ekiplerimiz, yeni eklenen ambulanslarımızla daha kaliteli ve hızlı hizmet sunacaklardır.

SARAY SAĞLIK MERKEZİ

Saray ve çevre bölgede ikamet eden vatandaşlarımıza daha hızlı sağlık hizmetinin verileceği Aile Sağlığı Merkezi’mizin açılışını gerçekleştirdik.

SÜLÜKLÜ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Sülüklü ve çevre bölgede ikamet eden vatandaşlarımıza daha hızlı sağlık hizmetinin verileceği Aile Sağlığı Merkezi’mizin açılışını gerçekleştirdik.

YUNAK’A MEZBAHA KAZANDIRDIK

Yunak Belediyesi olarak, tarımın ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hedefler doğrultusunda Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi işbirliğiyle hayvancılığın gelişmesi için mezbaha kazandırdık. Daha sağlıklı ortamda hizmet veren mezbahamızda, hemşehrilerimiz gönül rahatlığıyla kesimlerini yapıyor ve tüketicilerimize ulaştırıyorlar. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda et ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ilçemize modern mezbaha tesisi kazandırdık. 300 metrekare alana sahip yeni mezbaha, yaklaşık 1 milyon 600 bin liraya mal oldu.

2subat2024-yunak-belediye-baskani-2.jpg

YUNAK BELEDİYESİ KÜLTÜR YAYINLARIMIZ OKUYUCUSUYLA BULUŞUYOR

Yunak Belediyesi Kültür Yayınları tarafından hazırladığımız kitaplarımızı okuyucularımızla buluşturmaya devam ediyoruz. ‘Kültürümüzü kaybedersek geleceğimizi kaybetmiş oluruz’ anlayışıyla hizmetlerimize devam ediyoruz. Özelde ilçemizin ve yerelin unutulmaya yüz tutmuş hafızasını gün yüzüne çıkartıyoruz genelde ise yöremizin kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için var gücümüzle gayret gösteriyoruz.

YENİ İTFAİYE MERKEZİ

Afetlere karşı daha dirençli hale getirmek için Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yeni itfaiye merkezi inşaatını yaklaşık 7 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından en önemli birim olan itfaiye için daha donanımlı itfaiye merkezi kazandırdık. Hizmete kazandırdığımız Yunak İtfaiye Merkezi’mizin yeni hizmet binasının yatırım tutarı 5 milyon 485 bin lira.

YENİ KADEME BİNASI VE ARAÇ PARKI

Belediyemize ait kademe binasını ve araç parkurunu yeniledik. Böylece hizmetlerimizi daha hızlı ve planlı bir şekilde yapıyoruz.

Belediye hizmetlerinde kullanılan araçların park edildiği garaj, bakım, onarım ve kontrollerinin yapıldığı atölye gibi birimlerden oluşan kademe binası tamamlandı. Kademe binasında bulunan atölyeler, hizmete başlayarak sorunların kısa sürede çözüme kavuşmasında etkili olacak.

MAHALLELERE KİLİTLİ PARKE TAŞI ÇALIŞMALARI

Yunak Belediyemize bağlı mahallelerimizde altyapı ve üstyapı hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda belediyemiz tarafından altyapı çalışmalarına uygun olarak yenilen mahalle ve sokaklarda kilitli parke taşı hizmetini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza daha konforlu ulaşım sağlamaları amacıyla, ilçe merkezi ve bağlı mahallelerimize toplamda 400 bin metrekare parke taşı yapım işini tamamladık.

YENİ KAPALI PAZAR YERİ

Yunak’ta vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı ortamda pazar alışverişlerini yapmalarını sağlamak aynı zamanda pazarcı esnafımızın olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için yaptığımız kapalı pazar yeri için çalışmalarımızı tamamladık. Böylece, eskiyen ve kullanım ömrü biten eski Pazar Yeri yıkılarak yerine daha modern ve kapalı olan Pazar Yeri’ni ilçemize kazandırmış olduk. 2 bin 184 metrekare alana sahip Yeni Kapalı Pazar Yeri’mizin yatırım tutarı 13 milyon 306 bin lira olarak gerçekleşti.

METRUK BİNALARIN YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Yunak’ta hem halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden hem de görüntü kirliliğinin önüne geçmek için metruk yapıların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz. Amacımız İlçemizi daha güzel ve modern sağlıklı yaşanabilir hale getirmek.

DOĞALGAZ BORU HATTI

İlçemizin en büyük eksiklerinden olan doğalgazı ilçemize kazandırdık. Taşımalı sistem iptal edilip boru hattı tamamlandıktan sonra bütün konutlar doğalgaza kavuşacak.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Oruç Baba İnan’ın destekleriyle İlçemize Organize Sanayi Kazandırmak için çalışmaları başlattık.

MUHTARLIK BİNASI – MAHALLE KONAĞI

Belediye hizmetlerimizin yerine ulaştırılması, ulaşamadığımız anlarda vatandaşlarımızla aramızda köprü vazifesi gören muhtarlarımızla mahallelerimiz için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz. Mahallelerimizde hemşehrilerimizle aramızdaki bağı kuran muhtarlarımızın daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için muhtarlık hizmet binası inşası, mahalle konağı bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz.

Mahalle halkımızın kurumlarla olan iletişimini daha basite indirmek ve kurumlarla köprü görevi gören muhtarlarımıza dahi rahat ulaşım sağlamaları için muhtarlık binalarımızı tamamladık.

2subat2024-yunak-belediye-baskani-3.jpg

HACIFAKILI MAHALLE KONAĞI VE MUHTARLIK BİNASI

KUZÖREN MAHALLE MUHTARLIK BİNASI

KURTUŞAĞI MAHALLE KONAĞININ BAKIM ONARIMI

MAHALLE KONAĞI

Sosyal hayatımızın bir parçası olan köy konakları, geçmişten bugüne gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması, aynı zamanda gelecek kuşaklara aktarılması adına önemli. Mutlulukta hep beraber olmayı bilen, birliğe beraberliğe değer veren insanlarız. Düğünlerimizi, kına gecelerimizi, asker uğurlamalarımızı, misafirlerle buluşmamızı, neşeli günlerimizi ve aynı zamanda üzüntülü günlerimizi de köy konaklarında gerçekleştireceğiz ve hep beraber bu geleneklerimizi devam ettireceğiz.

Yapımını tamamladığımız köy konağı ve muhtarlık binalarını hizmete açtık.

KURTUŞAĞI MAHALLE KONAĞININ BAKIM ONARIMI

ÇAYIRBAŞI KÖY KONAĞI

YENİ ARAÇ ALIMI

Belediye hizmetlerimizi daha kaliteli sunmak için araç filomuza her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Böylece yeni aldığımız araçlarla daha hızlı hizmet veriyoruz ve personelimizin işini kolaylaştırıyoruz ayrıca güvenliklerini de sağlamış oluyoruz. En son iki adet kar kürümeli kamyonumuzun alımını yaparak hizmete sunduk.

MOBİL TAZİYE ARAÇLARIMIZ HİZMETTE

Belediye olarak Yunaklı hemşehrilerimizin sevinçli ve hüzünlü anlarında yanında olmaya devam edeceğiz. Mutluluklarını ve acılarını paylaştık. Sosyal belediyecilik kapsamında, ilçede yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz 2 adet mobil taziye aracımız, yakınlarını kaybeden acılı ailelerin taziyeleri kabul etmesi için hizmet verecek. Bu araçlar, halkımızın yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyan bu araçlar, taziye ziyaretlerini kolaylaştırıyor.

SOSYAL HİZMETLER MERKEZİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş'ın destekleriyle ilçemize Sosyal Hizmetler Merkezi'ni kazandırdık. En kısa sürede açılışını gerçekleştireceğiz.

KÜLTÜR HAYATINA KATKIMIZ KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK

İlçemizin kültür hayatına katkı sağlamak için ülkemizin tanınmış şair, yazar, akademisyen ve araştırmacılarını Yunaklılarla buluşturuyoruz. Konferans, söyleşi ve imza günü etkinlikleri düzenledik. Kültürel sanat faaliyetlerimiz önümüzdeki dönemde kesintisiz devam edecek.

BAKANIMIZ MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ YUNAK’I ZİYARET ETTİ

Konyalı olan Bakanlardan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yunak’ı ziyaret etti. Hemşehrilerimizle bir araya gelen Bakan Göktaş, esnaflarımızı ziyaret ederek, “Ailesi, ülkesi ve geleceği için erkenden kepenk açarak güne başlayan Yunak esnafımıza bol, bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum” diyerek esnaflarımızla sohbet etti. Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş daha sonra Yunak Belediyemizi de ziyaret etti.

MAHALLE ZİYARETLERİMİZDE HEMŞEHRİLERİMİZLE BULUŞUYORUZ

Mahalle ziyaretlerimiz kapsamında idarecilerimizle birlikte hemşehrilerimize ziyaretler gerçekleştiriyoruz.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere idarecilerimizle birlikte, ilçemize bağlı Gökpınar, Küçükhasan, Sülüklü, Saray, Piribeyli, Koçyazı, Kuzören ve Turgut mahallelerinde vatandaşlarımızı ziyaret ettik.

Mahalle ziyaretlerinde muhtarlarla ve vatandaşlarla bir araya gelerek görüş ve taleplerini dinliyoruz.

ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Yunak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, işyeri ve pazar yeri denetimlerinin yanı sıra fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında ki denetimlerini hem insan sağlığı hem de vatandaşların maddi açıdan mağdur olmaması için titizlikle sürdürüyor.

Zabıta ekiplerimizin gerçekleştirdiği denetimlerle vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını sağlıyoruz. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Esnafımız da yapılan denetimler sonrası eksikliklerini gideriyor. Ruhsatsız merdiven altı yerlere ise gerekli uyarılar ve yasal işlemler yapılıyor.

CADDE VE SOKAK TEMİZLEME ÇALIŞMALARI

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz kış aylarında kent merkezi ve bölgemizde kar yağışı sonrası vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için teyakkuz halinde. 7 gün 24 saat esasına göre görev yapan ekiplerimiz, kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte teyakkuza geçiyor ve özellikle ilçemizin yüksek ve eğimli mahalleleri olmak üzere tüm merkez ve tüm dış mahallelerde karla mücadelesini sürdürüyor.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes" teması kapsamında ağaç dikmek etkinlikleri başta olmak üzere birçok kampanya ile fidan dikimini gerçekleştirdik. Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ilçede şehitlerimiz adına da fidanları toprakla buluşturduk.

Göreve geldiğimiz günden bu yana (2021-2024) ilçemizde 6.000 adet ıhlamur ve 20.000 adet çam fidanı edimini gerçekleştirdik. Ayrıca vatandaşlarımıza toplamda 10.000 adet ahlat ve çam fidanı dağıtımını gerçekleştirdik.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Sosyal belediyecilik adına toplumumuzun her kesimini kucaklayan hizmetleri proje bazlı üretmeye, hayata geçirmeye çalıştık. Bu kapsamda Sosyal Belediyecilikte önemli adımlar atan Yunak Belediyesi olarak hemşehrilerimizin en sevinçli gününden en hüzünlü anlarına kadar her aşamada, onların hayatlarını kolaylaştıracak, yanlarında olacak değerli projeler ürettik. Bugüne kadar her zaman insanımızın yanında olmayı, onları olabildiğince yalnız bırakmamayı bir hizmet düsturu olarak benimsedik. Mutluluklarını ve acılarını paylaştık. İhtiyaç duyulan pek çok alanda varsa bir eksiklik onu tamamladık. Taziye araçlarımız da bunun en güzel örneklerinden biri oldu.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.