Başkan Laleli: ‘Konya Dahil 4 İlimizde 2 Bin 500 Bilirkişi Bulunuyor’

Başkan Laleli: ‘Konya Dahil 4 İlimizde 2 Bin 500 Bilirkişi Bulunuyor’
Konya Bilirkişiler Derneği Başkanı Ahmet Selim Laleli, Konya Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) yetki sınırları içerisinde Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar bölgelerinde görev yapan yaklaşık 2 bin 500 bilirkişi bulunduğunu belirtti.

Konya Bilirkişiler Derneği, ‘6 Aralık Bilirkişiler Günü’nü kutladı. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Laleli, üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmayı, değişen mevzuatlar ve uygulamalar hususunda seminerler, eğitim programları gibi etkinliklerle bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.      

Konya Bilirkişiler Derneği Başkanı Ahmet Selim Laleli, ‘6 Aralık Bilirkişiler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, derneğin kuruluşu ve hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Konya Bilirkişiler Derneği’nin 8 Ocak 2018 tarihinde Konya Bölge Adliyesi bünyesindeki bilirkişileri bir çatı altında topladığını, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek amacıyla kurulduğunu belirten Laleli, Konya Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) yetki sınırları içerisinde Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar bölgelerinde görev yapan yaklaşık 2 bin 500 bilirkişi bulunduğunu kaydetti.

Başkanı Laleli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Derneğimiz, üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmayı, değişen mevzuatlar ve uygulamalar hususunda seminerler, eğitim programları gibi etkinliklerle bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Bilirkişi; çözümü uzmanlığı, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde oy ve görüşünü sözlü veya yazılı olarak vermesi için başvurulan gerçek veya özel hukuk tüzel kişisidir. Konya Bilirkişiler Derneği’nin öncülüğünde aralarında İstanbul, İzmir, Bursa, Kayseri, Antalya gibi illerimizin de bulunduğu bilirkişi dernekleri, 06 Aralık gününü ‘Bilirkişiler Günü’  olarak kutlama kararı almış bulunmaktadırlar. Her faaliyetimizde arkamızda sonsuz destekleri ile bizleri cesaretlendiren, teşvik eden bilirkişilere teşekkür ediyor, camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.