Başkan Mıhçı: “Vicdansız Görevlilerin Zihinsel Engelli Olduklarına Kanaat Getirdik”

Başkan Mıhçı: “Vicdansız Görevlilerin Zihinsel Engelli Olduklarına Kanaat Getirdik”
Konya'da Ereğli Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde, koridorda yere düşen bedensel engelliye kurum görevlilerinin kayıtsız kaldığına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkmıştı. Olaya ilişkin Konya Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Mıhçı, “Vicdansız görevlilerin zihinsel engelli olduklarına kanaat getirdik” dedi.

Konya'da Ereğli Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde, koridorda yere düşen bedensel engelliye kurum görevlilerinin kayıtsız kaldığına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkmıştı. Skandal olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında sorumlulara gerekli idari cezaların uygulandığı, adli soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.

Olaya ilişkin Konya Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Mıhçı da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

 

“Tohum Toprağa, Engelli Topluma Emanet”

 

“Tohum Toprağa, Engelli Topluma Emanet” diyen Başkan Ahmet Mıhçı olayın 3 ay öncesinde meydana geldiğini hatırlatarak  “Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olayın geçtiğimiz gün basına yansıması üzerine gerekli çalışmaları ve tahkikatları yapıp çalışanlar ile ilgili ön görülen cezaları verdi. Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde çalışanların görevleri müfredatta mevcut. Burada çalışıp yardım veya bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeyip görevi kötüye kullanan kişiler önce kendi vicdanlarına, sonra topluma karşı sorumlu olduklarını asla unutmamalıdır. Düşmek, ortopedi engellileri için hobidir. Hafif bir şeyde düşeriz biz. Ama biz düşüyoruz diye görevlilerin bizi kaldırmaması ya da ilgilenmemesi anlamına gelmez. Görevli biri bunu yaparsa dışardaki topluma ne diyebilirsiniz?” diye konuştu.

 

“Vicdansız Görevlilerin Zihinsel Engelli Olduklarına Kanaat Getirdik”

 

Koridorda yere düşen bedensel engelliye kurum görevlilerinin kayıtsız kalmasının engelli camiasını derinden üzdüğünü belirten Başkan Ahmet Mıhçı, “Orada düşen kardeşimiz ortopedi engelli ama lakin gördük ki elinde telefonla gezerek yere düşen bir engelliyi kaldırmayan sorumsuzlarında ‘zihinsel engelli’ olduklarına kanaat getirdik. Umarım bir daha bu tür hadiseler yaşanmaz. Gelin, sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa etme gayreti içerisinde olalım. Çünkü adımlarınızın biçiminin bir önemi yoktur, mühim olan yürüyüşümüzle sevgi köprüsünü geçmektir. Unutmayalım ki en büyük engel sevgisizliktir. Sevgiyle engelleri ortadan kaldıralım" dedi.

 

Savcılık Açıklama Yaptı

 

Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı haberlerde yer alan "rehabilitasyon merkezi çalışanlarının engelliye müdahale etmeyip yanından geçip gittikleri, bunun yaşanan ilk olay olmadığı ve kimseleri bulunmadığı için mağdurların çalışanlardan şikayetçi olmadıkları' yönündeki iddiaların soruşturmayı gerektirdiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilendirme yapıldı:

"İlgili personel hakkında 'görevi kötüye kullanma ve yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi' suçlarından resen soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir."

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.