Başkan Toru: “Bu Şanlı Yürüyüş, Kıyamete Kadar Sürecektir”

Başkan Toru: “Bu Şanlı Yürüyüş, Kıyamete Kadar Sürecektir”
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Cumhuriyetimizin 95. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Cumhuriyetimizin 95. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletimizin, istiklali ve istikbaline kasteden emperyalist güçlere karşı kazandığı, eşi benzeri görülmemiş bir zafer olan İstiklal Savaşı’nı, Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırdığını belirten Başkan Toru mesajında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

“Şanlı milletimiz hiçbir işgal girişimine boyun eğmeyeceğini Kurtuluş Savaşı’nda bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Türk milleti, bu büyük savaşın ardından 29 Ekim 1923'te de, iradesine asla pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiçbir beşerin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla yine tüm dünyaya ilan etmiştir.

Cumhuriyet, hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir. Bu nişaneyi korumak ve ecdadımızın emanetine sahip çıkmak için bugün hala milletçe, canla başla mücadele veriyoruz. Bu milletin her bir ferdi bin yıldır süregelen saldırılara karşı her an hazır ve her an teyakkuzdadır. Bu yüce millet bunu son olarak 15 Temmuz işgal girişiminde de hep birlikte gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti, 95 yıldır karşısına çıkan her zorluğun üstesinden gelerek yoluna devam etmektedir. Kıyamete kadar da bu şanlı ve ihtişamlı yürüyüşüne devam edecektir. Ecdadımızdan aldığımız kutlu emaneti en mükemmel ve en halis şekliyle gelecek nesillere aktaracağız. Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli olarak değil bir değer olarak ta bizim için bu emanetlerin başında gelir. Bu vesileyle, bin yıldır bu aziz vatan için canını hiçe sayan kahraman şehitlerimize Yüce Mevla'dan rahmet diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.