Başkan Toru: “Gazetecilik, bilgi, birikim ve yeteneğin harmanlandığı meslektir”

Başkan Toru: “Gazetecilik, bilgi, birikim ve yeteneğin harmanlandığı meslektir”
Meram Belediye Başkanı Toru: “Gazetecilik; bilgi, birikim ve yeteneğin harmanlandığı kutsal mesleklerin başında gelmektedir. Bu görevi çoğu zaman oldukça riskli ve zor şartlar altında icra etmektedirler”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gazetecilerin, halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi adına en önemli görevlerden birini üstlenen mesleklerden başında geldiğini hatırlatan Başkan Toru, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“İletişim ve haberleşme, sadece bugünün yani her geçen gün gelişen ve değişen günümüz dünyasının değil, tüm insanlık tarihinin en önemli ihtiyaçlarından biri olmuştur. ‘Haber ve Bilgi’ sadece insanlık tarihini şekillendiren bir etken değil, toplumsal duyarlılığı da her an dinamik tutan araçlardır. İşte bu önemli etken günümüzde artık ‘Gazetecilerimizin’ elinde şekilleniyor. ‘Gazetecilerimiz’ başta olmak üzere tüm ‘Medya ve Basın Kuruluşları Çalışanları’ gece gündüz demeden çok zor şartlar altında canla başla çalışarak bu önemli görevi ifa etme gayreti içerisindeler. Gazetecilik; bilgi, birikim ve yeteneğin harmanlandığı kutsal mesleklerin başında gelmektedir. Bu görevi çoğu zaman oldukça riskli ve zor şartlar altında icra etmektedirler. Son yüzyılın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin temsilcileri olanlar, kamuoyunu aydınlatmak için 7/24 haber peşinde koşarak sorumluluk duygusu içinde toplumu gelişen olaylar karşısında aydınlatmaktadırlar. Hak ve sorumluluk bilincinin güçlenmesinde, demokrasi kültürünün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında gazetecilerin başta olmak üzere tüm medya ve basın çalışanlarının rolü oldukça büyüktür. Gazetecilik mesleğinin, fedakarlık isteyen zor şartlarda icra edilen önemli bir meslek olduğunun, en çok, çoğu zaman birlikte mesai geçiren bizler farkındayız. Bu duygu ve düşüncelerle, yaptıkları görev gereği bir anlamda fedakarca kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.