Başkan Tutal: “Yapılamaz Denilenleri Yaptık”

Başkan Tutal: “Yapılamaz Denilenleri Yaptık”
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 4,5 yıllık görev süresi boyunca yaklaşık 68 projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Yapılamaz denilenleri yaptık” diye konuştu.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 4,5 yıllık görev süresi boyunca yaklaşık 68 projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Yapılamaz denilenleri yaptık” dedi.

Başkan Tutal, Bayır Diamond Otel’de düzenlendiği basın toplantısında göreve geldiği günden bugüne kadar Seydişehir’e yaptıkları yatırımları, projeleri ve çalışmalarını bir sunumla anlattı.

Devam eden projeler hakkında da bilgi veren Başkan Tutal, seçim vaadi olarak toplamda ilçe için ilk etapta 40 proje hayata geçireceklerini ifade ederek, "Bu projelerin büyük kısmını yaptık. Üstelik ekstra 28 proje daha da hayata geçirdik. Bize verilen emaneti layıkı ile korumak için ilçede 68 proje hayata geçirdik. İlçenin çok yönlü gelişimine katkı sunduk, vatandaşımızın da daha huzurlu ve ferah Seydişehir'de yaşaması için gecemizi gündüzümüze kattık" diye konuştu.

Seyid Harun'un etrafının açılmasının kendileri için büyük proje olduğunu ifade eden Başkan Tutal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalıştık. Şuan itibariyle kamulaştırmanın yüzde 80'ini tamamladık. Önümüzdeki günlerde yıkım ve temizlik işlemlerine başlayacağız. Eski garaj,  şehrin merkezindeydi. 12 bin metrekarelik alan özel sektöre aitti. Garaj taşınalı 27 yıl olmuştu. Her gelen belediye başkanı alan ile ilgili çalışmalar yapacağını söyledi. Şahıs mülkiyetleri hamur halinde. Biz, oraları ayıkladık.  Meydan, iş yerleri, konut şehre modern bir görüntü kazandıracak. Ayrıca Konya'dan girin Seydişehir şehir merkezi ve Bozkır dahil olmak üzere; bütün caddeleri prestijli cadde yaptık. Ana cadde asfaltlarının tamamını yeniledik.  Kamu kurum kuruluşlarına binaların yapılması hususunda arsa tahsis ettik. 6 köyde kilitli taş döşemesi yapıyoruz. Büyükşehir'den gelen taştan daha fazlasını ihale ile alıp, farklı noktalara da döşemeler yaptırıyoruz. Gelecek yılın sonunda Seydişehir'in hiçbir noktasında asfaltsız ve kilitli taşsız yol kalmayacak. Program dahilinde gidiyoruz. 2 buçuk milyon civarında taş döşedik. Yıl sonuna kadar hedefimiz 3 milyon."

“İLÇE STANDARTININ ÜZERİNDE BİR PROJE”

Kuğulu Park projesinin Seydişehir'in havasını değiştireceğini ifade eden Başkan Tutal, bu projenin kendileri için çok büyük ve anlamlı bir proje olduğunu aktardı. Çalışmaları yerinde inceleyen Tutal,  parkın içinde sosyal tesislerin, eko pazarların da yer alacağını söyledi. İlçe standartlarının üstünde bir projeye imza atmak için çalıştıklarını yineleyen Tutal,  “50-60 milyonluk bir proje için uğraşıyoruz. Projeyi; Devlet Su İşleri (DSİ), Orman Bölge Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi (KOP), Kalkınma Bakanlığı ve belediyemizin ortak çalışmaları ile yürütüyoruz. Seyir terasları ile ilgili malzemeler geldi. Projemiz devam ediyor. Önceki gün etkili olan yağışlar ile birlikte gölet alanı iyi bir seviyeye yükselmiş. Kış ayında doluluk oranı hayli fazla olur” açıklamalarında bulundu.

“İLÇEDE ESKİ BİR ŞEY KALMADI”

Çalışmalara şehrin merkezinde atıl halde bulunan binaları yıkarak devam ettiklerini aktaran Tutal,  Eski Sağlık Meslek Lisesi'nin şehrin merkezinde bulunduğu ve orayı yıktıklarını kaydetti. Takas yolu ile eski okulun mülkiyetini aldıklarını belirten Tutal, “Yeşil alanlı aile çay bahçesi projesi hazırladık. İhalesi bugünlerde yapılacak. Seydişehir'e büyük bir park kazandıracağız. Cezaevini de yıktık. 5 bin metrekarelik alanı, otopark  haline getirdik. Vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanıyor. Haliyle çok da memnunlar. Anlayacağınız Seydişehir'de eski diye bir şey bırakmadık. İlçede her şey yenilendi” dedi.

“SEYDİŞEHİR’DE HİZMET NOKTASINDA İDDİALIYIZ”

Seydişehir'de hizmet noktasında iddialı olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Gerçekten hizmet notasında artık şu 5-6 aydır mütevazi davranmıyoruz. Bugüne kadar mütevazi davranmıştık. Seydişehir'de ne kadar eski varsa o eskilerin tamamını kaldırdık. Eski cezaevini hizmet alanına dönüştürdük, Seydişehirli kullanıyor. Eski sağlık meslek lisesi şehrin merkezinde. Modern bir park haline getirdik. Eski ilçe tarım binasını yıktık, şu anda orayı da millet parkı olarak hizmete açıyoruz. Yani Seydişehir'de eski olan bir şey bırakmadık. Eski garajdan başladık, eski binaların tamamını ya restorasyonunu yaptık ya da yıkıp yeşil alana dönüştürdük" diye konuştu.

 

 

(Mürsel Çetin-Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.