Bektaş: “Türkiye’de Her Şeyden Önce Gerçek Demokrasiyi İnşa Etmeliyiz”

Bektaş: “Türkiye’de Her Şeyden Önce Gerçek Demokrasiyi İnşa Etmeliyiz”
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Türkiye’de her şeyden önce gerçek demokrasiyi inşa etmeliyiz. Düşünce ve basın özgürlüğünü yeniden tesis etmeliyiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “10 Aralık İnsan Hakları Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanlığın her zamankinden daha çok hak ve adalete ihtiyacı olduğunu belirterek, insan haklarının güvencesinin de demokrasi olduğunu söyledi.

“Bütün insanlar ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan en temel hak ve özgürlüklere sahiptir” diyen Bektaş, insanların sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyetine uygun bir yaşam sürebilmesi için bu hakların oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Bektaş, insanların devletler tarafından keyfi gerekçelerle özgürlüklerinden mahrum edilmemeleri, ifade ve örgütlenme özgürlüklerinin korunması ve daha pek çok nedenden dolayı bu hakların korunması gerektiğine dikkati çekti.

Çağdaş bir devletin görevinin bireysel hak ve özgürlükleri, evrensel düzeyde kabul edilen standartlara ulaştırmak ve sürekli geliştirmek olduğuna işaret eden Bektaş, “Bu, hak ve özgürlükler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’yle teminat altına alınmıştır. Unutmamalı ki, insan olmaktan kaynaklanan temel haklarımızın dokunulmaz, devredilemez, ertelenemez bir bütün olduğunu ve hakları ihlal edenlerin de bir gün hak aramak zorunda kalabileceklerini bir kez daha anımsatıyorum. CHP olarak insan haklarının savunuculuğundan ödün vermedik. Hak ihlallerinde de üzerimizi düşeni yapmaktayız ” diye konuştu.

“İNSAN HAKLARININ EN TEMEL GÜVENCESİ DEMOKRASİDİR”

İnsan haklarının güvencesinin demokrasinin oluşturduğuna dikkati çeken CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adalet, özgürlük, eşitlik demokrasinin temelidir. Türkiye’de her şeyden önce gerçek demokrasiyi inşa etmeliyiz. Düşünce ve basın özgürlüğünü yeniden tesis etmeliyiz. En temel insan hakları ihlal ediliyor. Demokrasi sorunumuzu çözmeliyiz. Temelinde özgürlük, eşitlik ve kardeşlik ilkeleri olan bir ülkeyken bugün bu ilkelerden gittikçe uzaklaşılıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile yaşamın her alanında insanı temel alan, insan odaklı anlayışı egemen kılarak insan hak ve özgürlükleri sorunlarımızı çözebiliriz. ‘İnsan hakları doğmakla kazanılır, beklemez, insana yakışır, insanca bir yaşam içindir’ diyen Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini de insanı temel alan ilkeleriyle atmıştır. Dünya Lideri Atatürk’ün bütün insanlığın barış ve huzur içinde yaşamasını öngören ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi insanlığın her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu barış, kardeşlik, özgürlük, hak ve adalete ışık tutmaktadır.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.