‘Bilgiyi Jet Hızıyla Üreten Öne Çıkacak’

‘Bilgiyi Jet Hızıyla Üreten Öne Çıkacak’
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Konya’da düzenlenen “Yerel Medya Buluşmaları” programı kapsamında konuşmacıların, “Şuan Türkiye medya alanında yeni nesil medya ile bilgiye ulaşma anlamında geniş bir alana sahip. Yeni nesil medya ile bilgiye jet hızıyla ulaşılması nedeniyle yeni nesil medya ve geleneksel medya arasında büyük bir uçurum oluştu. Türkiye de gazetecilik sektörü artık bilgiyi ve içerik üretecek kişileri öne çıkartacak bir duruma geldi” cümleleri ön plana çıktı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİB) ve Medya Derneği’nce Türkiye’nin değişik illerinde "Yerel Medya Buluşmaları” programı kapsamında Konya'daki yerel ve ulusal medya temsilcilerine ‘Çok Kanallı Yayıncılık’ konulu program gerçekleştirildi.

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ki programa, Medya Derneği Başkanı ve Takvim Gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş, Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Kenan Kıran, Daily Sabah Gazetesi Editörü Can Kazancıoğlu, Daily Sabah Görsel İçerik Editörü Rahmi Osman Kaçmaz konuşmacı olarak katıldı.

CİB Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut, programın açılışında yaptığı konuşmada, "Yerel Medya Buluşmaları" programında bölgelerde faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarında görev yapan basın mensuplarıyla ilişkilerin düzenlenmesi ve basının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

"Yerel Medya Buluşmaları Projesi kapsamında, ana akım medya ile yerel medya temsilcilerini bir araya getirmek” diyen Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Medya teknolojileri alanında ortaya çıkan gelişmeleri paylaşmak, başta 'Çok Kanallı Yayıncılık' olmak üzere yerel medyanın ulusal düzeyde başarı göstermesini mümkün kılacak anlayışları ve organizasyon biçimlerini tartışmak ve yerel medyanın karşı karşıya kaldığı sorunları temsilcilerinden dinleyip İletişim Başkanlığına sunulmak üzere, '2021 Yerel Medya Raporu'nun hazırlanması amaçlanmaktadır."

 

“Yeni Nesil Medya İle Geleneksel Medya Arasında Uçurum Oluştu”

 

Kenan Kıran ise, Türkiye'de 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat gibi darbelerin yaşanmasında merkez medyanın rol üstlendiğini, darbecileri destekleyen manşetlerin atıldığını anımsattı.

Kıran dijitalleşmenin ilerlediği son dönemlerde en ufak bir dokunuşla birçok şeyin değişebileceğini belirterek; "Bilgi güçtür. Doğru bilgi ise büyük bir güçtür. Şuan Türkiye medya alanında yeni nesil medya ile bilgiye ulaşma anlamında geniş bir alana sahip. Yeni nesil medya ile bilgiye jet hızıyla ulaşılması nedeniyle yeni nesil medya ve geleneksel medya arasında büyük bir uçurum oluştu. Türkiye de gazetecilik sektörü artık bilgiyi ve içerik üretecek kişileri öne çıkartacak bir duruma geldi. Aslında bu yerel medya için büyük bir kazanç. Merkez medyanın o güçlü binaları, güçlü kadroları karşısında yeni nesil medya internetle dijitalle bilgileri ulaştırma noktasında ciddi anlamda kendisini eşitlemiş duruma gelebilir” diye konuştu.

15 Temmuz darbe teşebbüsünde ise medyanın karşı koymasının darbenin başarısızlığa uğratılmasında önemli rolü olduğunu vurgulayan Kıran, "Darbe girişimi ilk kez başarısızlığa uğratıldı. Burada en etkili güç bir bakıma medyanındı. Devletin televizyonu TRT işgal edildi ama özel televizyonlar, daha sonra da devlet televizyonu bu darbecileri püskürttü. Bir bakıma vatandaşın seçilmiş iktidara sahip çıkmasına yönelik güç birliği yaptılar" dedi.

 

“Entegre Olan Gazeteciler Öne Geçecek”

 

İnternet gazeteciliğinin gelişmesiyle merkez medya ve yerel medya arasında fark kalmadığını dile getiren Kıran, “Şuanda dijital medya hem hız hem de etkileşim saçısından büyük avantajları olan bir mecra. Önemli olan yazılı ve dijital medyanın birbirine entegre çalışması. Gazeteyi, internet sitesini, televizyonu aynı anda doğru bir şekilde kullanan gazeteciler öne geçecek” şeklinde konuştu.

Ekrem Kızıltaş ise basılı yayınların geleneksel gazeteciliğin yanında internet ve sosyal medyayı da kullanması gerektiğini söyledi.

 

Can Kazancıoğlu, "çok kanallı yayıncılık" hakkında sunum yaptı.

Osman Kaçmaz ise dijital platformlarda haberin yanı sıra ses ve görüntüyü bir arada kullanmanın önemini anlattı.

Daha sonra yerel medya temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.