Bisiklet Şehri Konya Fotoğraf Yarışması Sonuçları Açıklandı

Bisiklet Şehri Konya Fotoğraf Yarışması Sonuçları Açıklandı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlediği ‘Bisiklet Şehri Konya’ temalı fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlediği ‘Bisiklet Şehri Konya’ temalı fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı.

Bisiklet Konusunda Önce Şehir: Konya

‘Bisiklet Şehri Konya’da Bisikleti Seviyorum’ konulu fotoğraf yarışmasının düzenlenme amacına ilişkin, bisikletin icadının günümüzden 200 yıl öncesine kadar dayanan bir teknolojiye sahip olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Teknolojinin gelişmesi ile uzun mesafeleri kolayca kat edebilen insanoğlu her geçen gün ulaşım alanında ilerlese de bisikletten vazgeçebilmiş değil.  Bisiklet,  uzun ve masraflı bir bakım gerektirmemesi,  hafif ve kullanışlı olmasıyla hala cazibesini korumaktadır. İnsan gücü ile çalışan bisiklet, motorlu ulaşım araçlarının yanında doğa ve çevre dostu bir araçtır. Bisikletin yakıt tüketmemesi,  trafik tıkanıklığı oluşturmaması,  çevreyi kirletmemesi,  karayolu araçlarına göre çok daha az yatırım maliyeti gerektirmesi,  gürültü oluşturmaması gibi çevreye ve topluma birçok olumlu etkisi vardır. Türkiye’de bisiklet konusunda öncü şehir konumunda olan Konya, Türkiye’nin 580 kilometreyle en uzun bisiklet yoluna sahip şehridir.

Fotoğraf sanatı aracılığı ile ‘ekonomik,  çevreci, sağlıklı ve trafik tıkanıklığı oluşturmayan bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını teşvik etmektir. Bu konuda bir farkındalık oluşturmak,  kentiçi  ulaşımda  bisiklet  kullanım  oranını  arttırmak  ve şehrimizde mevcut  olan  bisiklet  kullanım  kültürünü  daha ileri  bir seviyeye  taşımaktır. Ayrıca bizden sonraki nesillere daha temiz,  daha yaşanılabilir ve daha sürdürülebilir bir dünya bırakmak için bisiklet kullanımını yaygınlaştırmaktır.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

 

Yarışma sonuçları için: 

https://bisiklet.konya.bel.tr/bisiklet_2022_sonuclar.pdf

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.