“BÜYÜK CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ”

“BÜYÜK CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ”
Cumhuriyet’in 95.yılı tüm yurtta büyük coşkuyla kutlanırken Konya’da da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

CHP Selçuklu İlçe Başkanlığı ve Eğitim-İş Konya Şubesi’nin düzenlediği yürüyüş kapsamında Kültürpark önünde toplanan kalabalık Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitler için saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı okudu.

Ellerinde Türk bayrağı, meşaleler ve Atatürk fotoğrafıyla yürüyüşe geçen vatandaşlar, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları atıp, marşlar söyleyerek, Alaeddin Tepesi etrafı, Zafer güzergahından Gedavet Parkı’na ulaştı.  

Burada CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, basın açıklaması yaptı.

Tunceli’nin Nazimiye İlçesi kırsalında donarak şehit düşen 2 askerimize Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, “Bugün, bağımsız, özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız, demokratik, sosyal bir hukuk devleti şekliyle Cumhuriyeti kurduğumuz gündür. Bugün imkansız gibi görünen çetin bir bağımsızlık mücadelesinin ardından kazanılmış ve Türk milletine armağan edilmiş en büyük bayramımız olan Cumhuriyetimizin 95.yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz” diye konuştu.

Çobanoğlu, “Cumhuriyetimiz, gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerin ve cumhuriyet kadınlarının omuzlarında yücelmeye devam edecektir” dedi.

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ise “Cumhuriyet sevdalıları, bugün bu kadim topraklarda ,emperyalistlerin planlarının buruşturulup çöpe atıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün önderliğinde ilelebet yaşayacak cumhuriyetimizin 95.yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyet demek, çağdaşlık demek, özgürlük demek, adalet demek, cumhuriyet demek, aydınlık bir Türkiye demek. Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşımın adıdır. Atatürk’ün deyişiyle, ‘Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’” dedi.

Daha sonra kalabalık, slogan ve marşlar söylemesinin ardından dağıldı.

Yürüyüşe CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Konya eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

 

(Mürsel Çetin-Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.