Büyük Önder Atatürk Konya’da Anıldı!

Büyük Önder Atatürk Konya’da Anıldı!
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılı dolayısıyla Konya’da anma programları düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılı dolayısıyla Konya’da anma programları düzenlendi.

Atatürk Anıtı’na Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, kamu kuru ve kuruluşları ile siyasi parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çelenklerinin sunmasıyla başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Protokol mensupları, şehit yakınları, gaziler, askeri erkân ile öğretmen ve öğrencilerin katıldığı anma programında sirenlerin çalmasıyla vatandaşlarda saygı duruşunda bulundu.

 

 

Daha sonra Konya Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliklerle devam eden programda, şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Meram Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin görev aldığı programda günün anlam ve önemine dair konuşmayı Okul Müdürü Mehmet Emin Karataş yaptı. “Atatürk demek, ya istiklal ya ölüm parolası ile hareket etmektir” diyerek vefatının 84. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle yad ettiğini ifade etti.

Daha sonra öğrenci ve öğretmenler, Atatürk'ün doğumundan ölümüne kadar geçen süreyi farklı gösterilerle sahneye taşıdı.

Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan program sonrasında, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü çerçevesinde Konya geneli uygulanan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Vahdettin Özkan ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.