Büyük Selçuklu Ahilik Meclisi Kuruldu
Asırlardır süregelen Ahilik kültürüne salip için Konya’da harekete geçen iş adamları yeni oluşum Büyük Selçuklu Ahilik Meclisi’ni kurdu. Derneğin Olağan Genel Kurulu’nda ise Makine Yüksek Mühendisi Dr. Mehmet Akif Şam Başkan seçildi.
“Ülkemize Değer Katacağız”
Olağan Genel Kurul’da konuşan Dr. Mehmet Akif Şam, “Büyük Selçuklu Ahilik Meclisi olarak ülkemize değer katmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda mesleki ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören öğrencileri mesleki ve teknik alanlarda açtığımız kurslarla sektöre kazandıracağız. Ayrıca üniversite kademesinde ya da mezun olan gençlerimizi ilgili ticari alanlarda yeni organizasyonlar düzenleyerek iş insanları ile bir araya getireceğiz. Böylece ahilik geleneğinin kapsayıcı özelliğini tüm ülkeye yaymış olacağız. Yapacağımız toplantılar ile esnaflarımızın ticari problemlerini ele alacağız. Nitelikli ve ahlaklı ticaretin mümkün olduğunu biliyoruz. Toplantılarımızda bu konu üzerinde duracağız. Ahiler olarak çevresel ve toplumsal geleneğini korumuş, üretici ve tüketici ilişki ve bağlarını en iyi biçimde düzenlemeyi kendimize amaç edindik. Ahilik Meclisi olarak dürüst, güvenilir, iş ve meslek ahlakına saygılı, hak ve hukuka dikkat eden, şefkat ve merhametle ticaret yürüten bireyler hedefliyoruz. Günümüzde ticaretin yurt içi odaklı olmaktan çıkıp global olması önemli bir faktördür. Yeni gelişen ticaret yöntemlerine kolay ayak uyduran, mesleki hayatında etkili bir şekilde kullanan, ticaretini finansal açıdan geliştire bilecek platformlar oluşturacağız. Ahiler meclisi olarak küçük ya da büyük fark etmeksizin bütün esnafımızı hem yerel hem de uluslar arası camiada tanıtımlarını gerçekleştirip ihracatını geliştirmeyi hedefliyoruz. Meclis olarak büyük işler için yola çıktık” diye konuştu.
“Konya, Geleneği Yeniden Kazanacak”
Olağan Genel Kurul’da konuşan Büyük Selçuklu Ahilik Meclisi Başkan Yardımcısı Halit Şimşek ise, “Bizler toplum olarak ticaretin en ahlaklısını hedefliyoruz. 1 liraya alınan malı 5 liraya satılmasına karşıyız. Hakkını kazanan ve daha fazlasında gözü olmayan kanaatkar iş adamlarımız ile yola çıktık. Yeri geldiğinde günlük siftah etmemiş esnafımız ile ekmeğimizi paylaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Konyalılar icraat ister, şehrimiz artık lafa doydu. Bizlerde laf yerine icraat için harekete geçen bir meclisiz. Gerek genç gerek büyüklerimiz her kesimin fikrini alarak ortak akılla ticaretimize yön vereceğiz. Konya asırlardır İpek Yolu’na ev sahipliği yaptı. O zamandan bu zamana kadar bu şehirde esnaflık yapan her kesimin çorbası kaynadı. Bizler unutulan ahilik geleneğini yeniden kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.