Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü

Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Konya’da tören düzenlendi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Konya’da tören düzenlendi.

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” kapsamında Konya'da düzenlenen törende, Şehitler Anıtı'na, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Şehit Aileleri Derneğinin çelenkleri sunuldu.

Saygı atışının yapılması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’mız söylendi. Hava Piyade Yüzbaşı Mustafa Bircan Biçer tarafından günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirildi. Konya Valisi Vahdettin Özkan tarafından şeref defterinin imzalaması ve şehitlerimizin kabirleri başında duaların edilmesinin ardından program sona erdi.

Daha sonra Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen anma programına katılım sağlandı. Burada da Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Selçuklu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Çanakkale Geçilmez, Ruhu Yüreklerden Silinmez” isimli program gerçekleştirildi.

İlk olarak “Vatan ve Gazi” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Selçuklu Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Güngör’ün günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından okulun öğretmen ve öğrencileri “Çanakkale Geçilmez, Ruhu Yüreklerden Silinmez” isimli programı icra etti.

Katılımcılardan büyük beğeni toplayan programa Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, il protokolü, askeri erkân, şehit yakınları, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.