Çerkezoğlu: ‘Konya’da Zihniyet Değişmelidir’

Çerkezoğlu: ‘Konya’da Zihniyet Değişmelidir’
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “İşçi kenti olan Konya’da işçilerin sendikalara kayıt olmasına karşı çıkılması zihniyeti değişmelidir. Konya’da sendikalı çalışan işçi sayısı oldukça az. Yarın bu fabrikalarda çocuklarımız çalışacak. İşçilerin bir sendikaya üye olduğu için işten atılmamalıdır. Bu zihniyeti hep beraber değiştireceğiz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “İşçi kenti olan Konya’da işçilerin sendikalara kayıt olmasına karşı çıkılması zihniyeti değişmelidir. Konya’da sendikalı çalışan işçi sayısı oldukça az. Yarın bu fabrikalarda çocuklarımız çalışacak.  İşçilerin bir sendikaya üye olduğu için işten atılmamalıdır. Bu zihniyeti hep beraber değiştireceğiz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,  DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile DİSK- Genel İş Sendikası Konya Şube Başkanı Mustafa Tamer birlikte CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş’ı ziyaret ederek, işçilere verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Konya’da çalışma hayatı hakkında bilgi veren CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Konya sanayisi iyi olup, ihracatta da ülkemiz ekonomisine katkısı büyüktür. Ancak işçi hakları ve sendikal örgütlenmede zayıfız. Konya’da yaşanılan ideolojik değildir. İşçilerin ve emekçilerin sendikal örgütlenme mücadelesidir. Konya’nın işçi örgütlenmesinde bir sorunu vardır. CHP olarak işçilerimizin sorunlarının çözümünün takipçisiyiz.  Her zaman yanlarında olacağız. İşçi ve işveren ilişkisinde ve emek mücadelesindeki yanlış zihniyetin değişmesi için parti olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“Konya’da Zihniyet Değişmelidir”

 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş’a ve yönetim kurulu üyelerine Kentpar işçilerine verdikleri destek dolayı teşekkür ederek, “Her yerde ve bütün iş kollarında sendikal örgütlenmede sorunlar yaşıyoruz. Konya’da Kentpar’da işçilerin sendikaya kayıtlı olmasından dolayı işten çıkarılmaları ağır bir tablodur. İşçi kenti olan Konya’da işçilerin sendikalara kayıt olmasına karşı çıkılması zihniyeti değişmelidir. Konya’da sendikalı çalışan işçi sayısı oldukça azdır. Yarın bu fabrikalarda çocuklarımız çalışacaktır.  İşçilerin bir sendikaya üye olduğu için işten atılmamalıdır. Bu zihniyeti hep beraber değiştireceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Sizlere işçilere verdiğiniz destekten dolayı da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.