Çevik: ‘Hafızalardan Asırlarca Çıkmayacak’

Çevik: ‘Hafızalardan Asırlarca Çıkmayacak’
TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı ve KTB Başkanı Hüseyin Çevik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “FETÖ’nun, neden olduğu yıkımlar, yol açtığı tahribatlar, milli hafızalardan asırlarca çıkmayacak” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Borsaları Konsey Başkanı ve Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “FETÖ’nun, neden olduğu yıkımlar, yol açtığı tahribatlar, milli hafızalardan asırlarca çıkmayacak” dedi.

“15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak yeni bir kahramanlık destanı yazdık, yeni bir istiklal ve istikbal mücadelesi verdik” diyen Çevik, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gecede Türkiye’nin olağanüstü ve gayri meşru bir durumla karşı karşıya kaldığını anımsattı.

Hain girişimin, milletimizin destansı kahramanlığıyla geri püskürtüldüğüne işaret eden Çevik, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz destanı milletimizin güçlü iradesi, kararlılığı, vatan ve millet aşkı ile yazılmıştır. Hainlere karşı mücadele eden milletimiz, canları pahasına ülkemizin bağımsızlığını ve milli iradenin egemenliğini koruyarak Türk milletinin birlik ve beraberliğinden ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceğini, Türk milletinin bağımsızlığına kasteden dâhili ve harici hiçbir girişime teslim olunmayacağını ve Cumhuriyet'in ikinci asrının Türkiye Yüzyılı olacağını ortaya koymuştur. Korkusuzca tankların önüne yatan, mermilerin üzerine yürüyen Türkiye Yüzyılının kahramanları istiklaline kanıyla, canıyla, imanıyla sahip çıkmıştır. 251 kardeşimiz şehit düşmüştür. Günlerce meydanlarda demokrasi nöbetleri tutulmuştur. Bu açıdan 15 Temmuz bir milattır, milli bir destandır.”

“Şehitlerimizi, Gazilerimizi Minnetle Anıyoruz”

FETÖ’nun, neden olduğu yıkımlar, yol açtığı tahribatlar sebebiyle milli hafızalardan asırlarca çıkmayacağını belirten Çevik, “O kanlı gecede yaşananların tekerrür etmemesi hem bizim hem de bizden sonraki nesillerin boynunun borcu, ecdada ve şehitlerimize vefanın gereğidir” diye konuştu.

Hep Birlikte Türkiye Olalım

15 Temmuz’da amaçlarına ulaşamayan şer odaklarının, saldırılarına devam ettiğine dikkat çeken KTB Başkanı Hüseyin Çevik, “Türk Milleti olarak gaflete düşmeden, rehavete kapılmadan her daim uyanık olmalıyız. Yılmadan, usanmadan daha çok çalışmalıyız. Geleceğe daha geniş bir vizyonla bakmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.