CHP Lideri Kılıçdaroğlu Konya’da cenazeye katıldı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Konya’da cenazeye katıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vefat eden partisinin eski Konya il ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vefat eden partisinin eski Konya il başkanlarından Mehmet Ali Ünal’ın cenazesine katıldı.

CHP’nin bir önceki dönem Konya il başkanı 74 yaşındaki Mehmet Ali Ünal kanser tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybetti.

Ünal’ın cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcısı Haluk Koç, Konya milletvekili Abdüllatitif Şener, eski il başkanları, milletvekilleri, partililer ve yakınları katıldı.

Evli ve üç çocuk babası Ünal, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı’na defnedildi.

Kemal Kılıçdaroğlu cenaze namazının ardından beraberindeki heyetle Ankara’ya gitmek üzere Konya’dan ayrıldı.

MEHMET ALİ ÜNAL KİMDİR?

Bir Önceki Dönem CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal (İnşaat Mühendisi-Müteahhit).

1944 yılında Antalya ili Akseki İlçesi Güzelsu kasabasında dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya’da tamamladı. Yüksek öğrenimini 1970 yılında İstanbul’da tamamlayarak İnşaat Mühendisi oldu. Yüksek okul tahsilinden sonra 1970 yılında Konya Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü 6. Bölge de kısım amiri olarak memuriyet hayatına başladı. 1971-1972 yıllarında vatani görevini yedek subay olarak İskenderun’da tamamladı. Daha sonra sırasıyla 1974-1975 yıllarında Konya ili YSE 7. Bölge Müdürü olarak görev yaptı. 1975 yılında şahıs firması olarak kurduğu Mehmet Ali Ünal (MAÜ) şirketini kurarak, serbest olarak inşaat Mühendisliği ve müteahhit hizmetlerini işlerini yürütmeye devam etti. Türkiye genelinde altyapı, köprü ve yol yapım işleri faaliyetlerinde de başarılı işler yaptı.

1960 yılından bu yana iş hayatının yanı sıra siyasetle de ilgilenen Mehmet Ali Ünal, SODEP, SHP ve CHP dönemlerinde Konya ilinde yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

26 Aralık 2015 ve 13 Ocak 2018 tarihleri arasında da CHP Konya İl Başkanlığı görevini yapan Mehmet Ali Ünal, kanser tedavisi gördüğü İstanbul’da hayatını kaybetti.

 

 

(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.