CHP’nin, Cumhuriyet Yürüyüşüne Yoğun İlgi

CHP’nin, Cumhuriyet Yürüyüşüne Yoğun İlgi
CHP Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Kültür Park’tan başlayıp Atatürk Anıtı’nda son bulan ve 200 metrelik Türk Bayrağı’yla birlikte gerçekleştirilen Cumhuriyet Yürüyüşü yoğun ilgi gördü.

CHP Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Kültür Park’tan başlayıp Atatürk Anıtı’nda son bulan ve 200 metrelik Türk Bayrağı’yla birlikte gerçekleştirilen Cumhuriyet Yürüyüşü yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet yürüyüşüne CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, İl yönetim kurulu üyeleri, kadın Kolları ve gençlik kollarının yanı sıra ADD Konya Şubesi yöneticileri, Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Disk Genel-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Mustafa Tamer ve partililerle vatandaşlar katıldı.

Kültür Park’tan başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü; Zindan Kale, Şato Form ve Atatürk Anıtı önünde tamamlandı. Atatürk Anıtı’nda CHP Konya İl Başkanlığı, ADD Konya Şubesi ve Eğitim-İş Konya şubesinin çelenk sunumundan sonra, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söyledi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş yaptığı konuşmada, yürüyüşe katılanlara, destek verenlere teşekkür ederek, “Bugün Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 98. Yıldönümüdür. Cumhuriyet Bayramı’mızın kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Yürüyüşümüze katılanlara, destek verenlere ve Konyalı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı’mızı burada kutluyorsak bunu Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize borçluyuz. Onları burada minnetle anıyoruz. Cumhuriyet bize birey olmayı öğretirken, vatandaşlık ve ulus bilincini de verdi. Biz Cumhuriyet fazilettir diyoruz.  Bizlerin bu anlamda görevi de Cumhuriyetin bu faziletlerini arttırarak, demokrasiyle güçlendirip, sonsuza kadar sahip çıkmaktır. Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumaktır. Bizler halkımızla birlikte cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkıp korumaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Yürüyüşünde gençlerin 200 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’yla katılması ve ‘Mustafa Kemalin Askeriyiz’ sloganını söylemesiyle ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni hep birlikte seslendirmeleri dikkati çekti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.