CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ZALİMİN YAPTIKLARI HİÇBİR ZAMAN YANINA KAR KALMAZ”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ZALİMİN YAPTIKLARI HİÇBİR ZAMAN YANINA KAR KALMAZ”
Hz. Mevlana'nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri Şeb-i Arus programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zalimin yaptıkları hiçbir zaman yanına kar kalmaz” dedi.

Hazreti Mevlana'nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri Şeb-i Arus programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bilhassa içinde bulunduğumuz bu sancılı, bu kasvetli günlerde Hazreti Mevlana’nın mesajlarını çok daha iyi idrak etmemiz gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün ülkemizde ve bölgemizde birileri kanla, kinle, şiddetle hedeflerini gerçekleştirmeye çalışıyor olabilir. Bazıları otobüste bekleyen sivilleri, evine ekmek götürenleri, sabah namazına giden imamı, kundaktaki yavruları katlederek güç devşirebileceklerini düşünüyor olabilir. Kimi rejimler varil bombalarıyla, balistik füzelerle, yıkım ve katliamla iktidarını koruyacağını düşünüyor olabilir. Kimi güçler Müslümanların hassasiyetlerini yok sayarak ve hatta özellikle çiğneyerek sabrımızı sınıyor olabilir. Ama Mevlana Hazretlerinin mesajları bize baskı ile ikbal peşinde koşanların, şiddet ve fitneyle iktidar hayali kuranların ne kadar büyük bir gaflet içinde olduklarını çok net bir biçimde anlatmaktadır” dedi.

“Unutmayınız ki aş tuz ile tuz da karar ile. Asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Kararlı olacağız ve elbette karını bileceğiz ki hedefimize ulaşabilelim. Tarihte sayısız kez teyit edildiği üzere zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Zalimin yaptıkları hiçbir zaman yanına kar kalmaz. Hem bu dünyada hem de ahirette, katliamların, zulümlerin, dökülen masum kanların hesabı muhakkak sorulur, sorulacaktır. Sıkıntılar karşısında sabreden, Rabbine ram olan, birbirine kenetlenen bir milleti ne içerden ne dışarıdan kimse yıkamaz. Biz bir ve beraber olursak Allah’ın izniyle coğrafyamızda ekilmeye çalışılan fitne tohumları asla boy vermeyecektir. Kardeşliğimize halel getirmediğimiz, mazlum ve mağdura soframıza açtığımız sürece hiç kimse bize diz çöktüremez. Mezhep fitnesi üzerinden, kadim müştereklerimizi yok etme üzerinden yayılmaya çalışılan ayrılık rüzgarları biz kararlı durursak asla etkili olamayacaktır. Herkesten aşkla muhabbetle inancımıza, değerlerimize, vatanımıza sahip çıkmasını özellikle rica ederim. Hazreti Mevlana başta olmak üzere tüm gönül sultanlarımızı rahmetle, minnetle, tazimle yad ediyorum.” (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.