‘Demokrasi İçin Özgür Basın’ın Gücüne Güç Katmak Adına Yollara Düştüler

‘Demokrasi İçin Özgür Basın’ın Gücüne Güç Katmak Adına Yollara Düştüler
ÖZGÜR BASINI GÜÇLENDİRME AMAÇLANIYOR: AB tarafından finanse edilen ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen “Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi” projesi kapsamında “Türkiye’de Basın” konulu eğitim programı Konya’da gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen “Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi Programı” kapsamında “Türkiye’de Basın” konulu eğitim programı Konya’da gerçekleştirildi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Aziziye Kafe’de gerçekleştirilen programa, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Proje Direktörü Yusuf Kanlı, iletişim konusunda uzman ve söz sahibi Prof. Dr. Ruhdan Uzun ve Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, Proje Direktör Yardımcısı Seva Erten, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürü Abdurrahman Cüneyd Fidancı, Basın İlan Kurumu Konya İl Müdürü Özden Konur, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, kentte görev yapan basın mensupları katıldı.

Prof. Dr. Ruhdan Uzun ve Prof. Dr. Korkmaz Alemdar’ın bilgi paylaşımında bulunduğu eğitimde, basın ilkeleri, sektörün sorunları ve bugün geldiği nokta, yeni medyaya yönelik sunum yaptı.

Türkiye’deki gazeteciler için yeni bir destek programı olan “Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi” konusunda bilgi veren Proje Direktörü Yusuf Kanlı, demokrasinin güvencesi olarak Türkiye’de çoğulcu medya ve özgür basının güçlendirilmesi için böyle bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

TOPLUMDA ÇOĞULCU VE ÖZGÜR MEDYA ZEMİNİ OLUŞTURMAK AMAÇLANIYOR

Söz konusu proje ile çoğulcu medyanın oluşturulması için savunuculuk ortamının iyileştirilmesini ve gazetecilerin mesleklerini yapabilmeleri için dirençlerinin artırılmasının amaçlandığına dikkati çeken Yusuf Kanlı, “Burada amaç, toplumda çoğulcu ve özgür medya zeminini oluşturmayı, gazeteciler arasında dayanışmayı güçlendirmek” dedi.

Türkiye’deki medya alanında faaliyet gösteren yerel medya örgütleriyle ağların geliştirilmesini değerlendirecekleri 7 bölgede 21 toplantı planladıklarını ifade eden Proje Direktörü Yusuf Kanlı, gazetecilerin, iletişim fakültelerinin gazetecilik bölümü öğrencileri ile akademisyenlerin katılımıyla üç ulusal konferans düzenleyeceklerini ve söz konusu konferanslarla ülkedeki ifade ve basın özgürlüğüne ilişkin gelişmelerin değerlendirileceğini bildirdi.

Medya sektöründe artan işsizliğe çözüm olarak işsiz gazetecilere verilecek destekler hakkında da bilgi veren Yusuf Kanlı, serbest çalışan gazetecileri güçlendirme destek aracı ve Basın Evi ile ilgili sunum yaptı.

Yusuf Kanlı, şöyle devam etti:

“Serbest çalışmak ya da kendi internet sitesini kurmak isteyen gazetecilere bazı imkanlar sunuluyor. Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Programı ile gazeteciler yılda en fazla 5 olmak üzere Gazeteciler Cemiyet’inin yayın organı 24 Saat'te yayımlanmak üzere haber yapabilecek ya da kurmak istedikleri internet sitesi için teknik ve maddi destek sağlayabilecek. Bunun yanı sıra serbest gazeteci, foto muhabiri ve kameramanların birlikte çalışabilmeleri için Cemiyet binasında teknik açıdan donanımlı bir basın evi oluşturuldu. 17 Nisan'da açılacak olan basın evi gazetecilerin bir araya gelerek sosyalleşebileceği, stüdyo ve toplantı salonu ile bilgisayarlardan, yazılımdan ve uzmanlık desteğinden faydalanabileceği ortak çalışma alanı olacak.”

(Mürsel Çetin -Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.