EDS, Konya Esnaf Odaları Başkanlarına Tanıtıldı

EDS, Konya Esnaf Odaları Başkanlarına Tanıtıldı
Konya Esnaf Odaları Başkanlarına kentteki Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) tanıtıldı.

Emniyet Müdürlüğü Personelince Konya Esnaf Odaları Başkanlarına, karayolu kullanıcılarının güvenliğini sağlayarak düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturmak amacıyla kurulan EDS Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri’nin çalışma prensipleri ve faydaları anlatıldı.

Bilgilendirme toplantısının ardından Trafikten sorumlu Konya Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Bozcayüce, beraberindeki ekiple birlikte gerçekleştirdiği denetlemede sürücüleri EDS konusunda bilgilendirdi.

 

 

Konya Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, “Konya’da trafik hiç olmadığı kadar güvenli…” Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığınca kurulan PTS - EDS sistemleri ile kentin stratejik noktalarında oluşturulan koridorlar sayesinde kaza oranları düşerken trafikte can güvenliği her geçen gün daha da artıyor. Güvenli ulaşımı daha üst noktaya taşıyan PTS – EDS sistemleri kentin birçok noktasında kurulmaya devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından Konya’da karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan veya suça karışan araçları tespit etmek amacıyla kurulan PTS - EDS Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri Konya merkez ile Karapınar, Ereğli, Kadınhanı, Ilgın, Akşehir ve Kulu arasında denetimlerine devam ederken Konya ile Beyşehir ve Seydişehir arasında da devreye girdi.

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.