EGM: ‘Provokatif Paylaşımdan Gözaltına Alının 56 Kişiden 14’ü Tutuklandı’

EGM: ‘Provokatif Paylaşımdan Gözaltına Alının 56 Kişiden 14’ü Tutuklandı’
Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 10 ili vuran depremlerle ilgili sosyal medyada provokatif paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle 475 hesabın tespit edildiğini, bunlardan 56 kişinin gözaltına alındığını, 14’ünün ise tutuklandığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 10 ili vuran depremlerle ilgili sosyal medyada provokatif paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle 475 hesabın tespit edildiğini, bunlardan 56 kişinin gözaltına alındığını, 14’ünün ise tutuklandığını bildirdi.

EGM’den yapılan açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş/Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve deprem çevre illerimizde de hissedilmiştir.

Yürütülen çalışmalar kapsamında; Sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres ve lokasyon bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kurulmaktadır.

Ayrıca Kahramanmaraş/Pazarcık merkezli yaşanan depreme ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 475 hesap yöneticisinin tespiti yapılarak ilgili birimlere gönderilmiş, Cumhuriyet Başsavcılıklarınca alınan talimat gereği 56 şahıs gözaltına alınmış, 14’ü tutuklanmıştır” denildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.