Engellilere Özel Park Yerleri 80'den Fazla Kamera İle İzleniyor

Engellilere Özel Park Yerleri 80'den Fazla Kamera İle İzleniyor
Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 80 'den fazla kamera ile 7/24 izlediği engelli park yerlerinde kural ihlali yapan ve engelli park yerlerini ihlal eden sürücüler öncelikle uyarılıyor. Aracını çekmediği takdirde gerekli işlem uygulanıyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce Kent Güvenlik Yönetim Sistemi görevlileri tarafından cadde, sokak, alan ve parklar 80 'den fazla kamera ile 7/24 izleniyor. Alışveriş merkezleri, hastane ve ana arterlerde bulunan engelli park yerleri 7/24 izlenerek kural ihlali yapan ve engelli park yerlerini ihlal eden sürücüler öncelikle uyarılıyor. Aracını çekmediği takdirde gerekli işlem uygulanıyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlara özel “Engelleri Kaldırıyoruz” projesi kapsamında oluşturduğu “Engelli İhbar Hattı” ile engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Konya’da “Engelleri Kaldırıyoruz” projesi ile engelli vatandaşların yanında olan Emniyet Müdürlüğü, gerçekleştirdiği sosyal projelerle de örnek olmaya devam ediyor. “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla uygulamaya koyulan “Whatsapp İlbar Hattı” hizmete sunulduğu günden bu yana birçok ihbar aldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Konya il merkezinde yaşayan engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla trafik içinde engelli park yerlerine ve engelli rampaları önüne geçişi engelleyecek şekilde park eden araçlara anında müdahale etmek için whatsapp grubunda ihbarların anlık ve etkin şekilde değerlendiren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bugüne kadar engelli vatandaşlar tarafından gelen 250'e yakın ihbarı değerlendirdi.

Konya Emniyeti Engelliler İçin Whatsapp’ta Da 7/24 Online 

Engelli vatandaşlar, gün içerisinde trafikte yaşadığı aksaklıkları ve mağduriyetleri Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı "Engelleri Kaldırıyoruz" whatsapp ihbar hattına bildirerek trafik ekiplerine ulaşıyor. Engelli park yerlerine park eden araçlar, engelli yürüyüş yoluna park eden araçlar, kaldırımlarda engelli iniş rampalarının ihlalleri gibi durumlar bildirilerek trafik ekiplerince anında müdahale ediliyor.

Engellilere Özel Park Yerleri 80'den Fazla Kamera İle İzleniyor

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce Kent Güvenlik Yönetim Sistemi görevlileri tarafından teknolojinin tüm imkânlarından yararlanılarak cadde, sokak, alan ve parklar 80 'den fazla kamera ile 7/24 izleniyor. Alışveriş Merkezleri, hastane ve ana arterlerde bulunan engelli park yerleri 7/24 izlenerek kural ihlali yapan ve engelli park yerlerini ihlal eden sürücüler öncelikle uyarılıyor. Aracını çekmediği takdirde gerekli işlem uygulanıyor.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.