Erdal: ‘Tarafsız Basın Yayın Yani Gazetecilik Kamuoyunun Vicdanıdır’

Erdal: ‘Tarafsız Basın Yayın Yani Gazetecilik Kamuoyunun Vicdanıdır’
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal: “Toplumun olayları doğru bilmelerini ve bilinçlenmelerini sağlayan ilkeli gazetecilerdir. Tarafsız basın yayın yani gazetecilik kamuoyunun vicdanıdır”

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal, basında sansürün kaldırılışının 114. yılında medya mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı yayımladığı mesajla kutladı.

Başkan Erdal, demokratik toplumların en önemli bilgi gücü olan basının, ilkeli ve tarafsız bir şekilde vatandaşların haber alma hakkına verdikleri önemli katkıyı eksiksiz şekilde devam ettirdiğini belirtti.

Başkan Erdal’ın 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajı şöyle:

“Basın mensuplarımız kamuoyunun tarafsız haber ve bilgi ihtiyacının karşılanması için zor şartlar altında özveriyle görevlerini yerine getirmektedirler. Toplumun olayları doğru bilmelerini ve bilinçlenmelerini sağlayan ilkeli gazetecilerdir. Tarafsız basın yayın yani gazetecilik kamuoyunun vicdanıdır. Yaptığı görev itibariyle sadece haber alma ihtiyacımızı karşılamakla kalmayan, aynı zamanda toplumun tarafsız ve doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstelenen basın, kamusal kalkınma ve gelişmeye de olumlu katkılar sunmaktadır. Bu duygu ve düşüncülerle yerel basınımız başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.