Gökçem’de Mesleki Eğitim Alan Engelliler İstihdam Edilecek

Gökçem’de Mesleki Eğitim Alan Engelliler İstihdam Edilecek
Konya’daki engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan bir proje kapsamında mesleki eğitim seminerlerini tamamlayan down sendromlu 15 genç sertifikalarını aldı.

Konya Gökçem Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Hoşgörü Başkentinde “Engelsiz Aşçılar ve Baristalar” Projesi ile Konya’daki engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim seminerlerini tamamlayan down sendromlu 15 genç, dernek binasında düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Konya Gökçem Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Kurucusu Yasemin Devecioğlu, yaptığı konuşmada, “Gerçekleştirdiğimiz proje sonucu down sendromlu gençlerimize aşçı yardımcılığı ve Barista elemanı mesleki kurslarını tamamladık. Bu projenin amacı, engellilerin istihdam edilebilirliğini artırmak, ayrıca işgücü talep ve arz taraflarının ilgili aktörleri arasında sürdürülebilir işbirliğini geliştirmek, engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayarak mesleki eğitim amaçlıyor.”

Projenin en önemli amacının ise, 15 down sendromlu gencin, aşçı yardımcılığı ve Barista elemanı mesleği hakkında bilgi sahibi olarak istihdam edilecek olması olarak açıklayan Yasemin Devecioğlu, “Şehrimizde bu alanda çok fazla iş imkanı olan bu meslek ile yeni bir iş sahibi olma ihtimali yükselecektir. Proje kapsamında 15 down sendromlu gencimize aşçı yardımcılığı ve Barista elemanı eğitimi verdik. Böylelikle iş hayatına down sendromlu gençlerimizin katılması sağlanacak olup, sosyal kalkınma açısından projemiz örnek olmuştur” diye konuştu.

“Konya’nın sürdürebilir kalkınmasına katkı sağlanacak”

Devecioğlu, “Bizi sevindiren ve mutlu eden proje sayesinde bölgemizde yer alan diğer kamu kurum ve kuruluşlarına örnek olması ve uygulayacak olmasıdır. Bunun yanında bölgemizin insan kaynakları kapasitesinin artırılmasına katkı sağlaması açısından da önemli olmasıdır. Gençlerimizin istihdam edilmesi kapsamında yürütülen bu projemizi destek kurum ve kuruluşlara ve gençlerimizin ailelerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konya Gökçem Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Uğur Devecioğlu’nun da katıldığı törende, mesleki eğitim seminerlerini başarıyla tamamlayan Down Sendromlu gençlere sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde duygusal anlar yaşanırken, gençlerin heyecanları yüzlerinde okunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.