Göner: “Market Yasası’nın çıkması esnafı rahatlatacaktır”

Göner: “Market Yasası’nın çıkması esnafı rahatlatacaktır”
Konya Bakkallar Odası Başkanı Feridun Göner, yıllardır mecliste bekletildiğini öne sürdüğü ‘Market Yasası’nın kabul edilmesinin esnafı büyük oranda rahatlatacağını savundu.

Konya Bakkallar Odası Başkanı Feridun Göner, yıllardır mecliste bekletildiğini öne sürdüğü ‘Market Yasası’nın kabul edilmesinin esnafı büyük oranda rahatlatacağını savundu.

Market Yasası’nın çıkmasının elzem olduğunu belirten Konya Bakkallar Odası Başkanı Feridun Göner, “Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ndeki tüm partilerin ortak görüşü ve mutabakatı ile zincir marketlerin kontrol altına alınması ile alakalı Meclisimizin kesinlikle bir çalışma yapması elzemdir. Yıllardır ertelenen Market Yasası diye bilinen bu kanun çıkması elzemdir. Mevcut zincir marketlerin bu zamana kadar açılmış olduğu noktalarda çalışma saatlerinin kısıtlanması, haftada bir gün kapalı olması, resmî ve dini bayramlarda kapalı olması, satacakları ürünlerin belirlenmesi, unlu mamuller, sigara, teknoloji, tekstil, çiçek, kırtasiye, hırdavat ve beyaz eşya gibi emtiaların satmamalarının sağlanması, küçük esnafın tekrar ayağa kalması demektir. Bununla ilgili kesinlikle bir komisyon oluşturmalıdır. Belediyeden, UKOME’den ilgili esnaf odasından, Ticaret Odasından, Ticaret İl Müdürlüğünden, Tarım İl Müdürlüğünden birer temsilci ile kurulacak olan bu komisyonun görevi de yönetmelikle belirlenmelidir. Söz konusu komisyon tarafından nüfus yoğunluğu, mesafe kuralı, trafiğe engel gibi bazı olumsuzlukları değerlendirip ona göre işyeri açılmasına karar verilmesi daha uygun olur kanaatindeyiz. Bundan sonraki açılacak yerlerle alakalı market veya bakkal ne olursa olsun. İşyeri açılmadan bu komisyona müracaat ederek hem iş yapamayacağı bir yere dükkân açılmasının önüne geçilmiş olur. Doğru fizibilite yaparak uygun yere dükkân açılmalıdır. Böylelikle dükkân açan esnaf zorda kalmadığı gibi, karşısındaki esnafı da zor durumda bırakmayacaktır” diye konuştu.

“YENİ DÜKKÂN AÇACAKLARA FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPABİLİRİZ”

Yeni market ve dükkân açacaklara oda olarak her konuda yardımcı olabilecekleri gibi fizibilite çalışması da yapabileceklerini dile getiren Göner, şöyle devam etti: “Vatandaşımıza Bakkallar Odası olarak yeni bakkal ve market açacakları zaman doğru yere dükkân açmaları konusunda fizibilite çalışması yapmaya hazırız. Herkesin kendi asıl işini yapmasını istiyoruz. Köyden şehre yerleşen kardeşlerimiz tarlasını, traktörünü ve koyununu satıp market ve dükkân işine girmemelidir. Emekli olanların, asıl mesleğini piyasa şartlarından dolayı bırakan sanayicilerin, nakliyecilerinde sıcak para gelir kazanırız düşüncesiyle bu işlere girmesi yanlış olduğu kadar kaybettirir. Bunun acısı oldukça büyük olur. Devlet büyüklerimizden istirhamımız Market Yasanın bir an evvel çıkararak yürürlüğe girmesidir. Konya Bakkallar Bayiler ve Kuruyemişçiler Odası olarak bize verilecek her türlü göreve hazırız ve elimizden gelen her türlü katkıyı da sunmaktan memnun oluruz”

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.