Ilgın Turizmine ‘Kadın Eli Değiyor’

Ilgın Turizmine ‘Kadın Eli Değiyor’
Ilgın’da “Turizme Kadın Eli Değiyor” projesi kapsamında kadınlara iş istihdamı sağlanacak.

Ilgın tarih boyunca Anadolu’nun kültür, ticaret ve şifa merkezi olmuştur. Her yönüyle zengin bir kültüre ve doğaya sahip olan Ilgın’ın turizm için önemi büyüktür. Bu anlamda en önemli değeri, sahip olduğu şifalı kaplıcalarıdır. Tarihin her döneminde insanlara şifa dağıtmış ve şuanda da dağıtmaya devam etmektedir. Jeotermal kaynağını 8 asırdır şifa ve turizm için kullanan Ilgın şimdi de, hazırlamış olduğu projeyle termal turizmde kullanılan buklet malzemelerini, kadınlara iş istihdamı sağlanarak üretmeye hazırlanıyor.

Ilgın Belediyesi KOPSOGEP kapsamında hazırlamış olduğu “Ilgın’da Turizme Kadın Eli Değiyor” projesi Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) tarafından onaylanarak sözleşmesi imzalandı. Bu kapsamda hazırlanan projede ortaya çıkarılacak olan tek kullanımlık terlik, şampuan, sıvı sabun ve duş jeli dolum tesisi kurulacak. Ayrıca kese, havlu ve peştamal üretimi de gerçekleştirilecek. Ilgın Termal Tesisi’nin buklet malzeme ihtiyacı karşılanarak, KOP bölgesi başta olmak üzere turizm ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren işletmelerinde kullanabileceği buklet malzemeleri de karşılanacaktır.

KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin ve Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş tarafından imzalanan “Ilgın’da Turizme Kadın Eli Değiyor” projesinin imza töreninde açıklamada bulunan Başkan Ertaş, “Konya’nın termal turizm şehri olan Ilgın’da hem kendi tesislerimizin hem de bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerin buklet malzemelerini karşılamak amacıyla hazırladığımız projemizin imzalarını atmış bulunuyoruz. Faaliyete geçecek olan işletmede kadınlarımıza da iş istihdamı sağlamış olacağız. Desteklerinden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor Ilgın’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.