İlk Hasat Renkli Görüntülere Sahne Oldu

İlk Hasat Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat Mahallesi’nde Arılı Kovan Destek Projesi’nde ilk hasat yapıldı.

Kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat Mahallesi’nde Arılı Kovan Destek Projesi’nde ilk hasat yapıldı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, arıcılık faaliyetinin tarımsal faaliyetler içerisinde kırsal kalkınmanın en önemli bileşenlerinden olduğunu belirterek, “Arıcılık; çevresel değerlerin muhafazası açısından önemli olduğu gibi bizim de aynı zamanda kadim bir faaliyetimiz, çiftçilerimizin, alın teri döken kırsalda mukim insanlarımızın geleneksel bir faaliyetidir. Şehirdeki yaşam kalitesini kırsala getirmenin en önemli araçlarından birisi de geleneksel olarak yapılan faaliyetlerin sürdürülebilir bir düzlemde icra edilebiliyor olmasıdır. Topraklarımızı hem fiziksel olarak hem de kimyasallara karşı korumalıyız. Zirai ilaçları kullanırken mutlaka reçeteli ilaçlarla, bu işi bilen uzmanların gözetiminde yapmamız lazım. Rekabet üstünlüğümüzü sağlayan, topraklarımızın kimyasallara daha az maruz olmasıdır. İlaçlamalar ve gübrelemenin bilinçli olarak yapılmasının da önemine vurgu yapmak istiyorum. Çiftçilerimiz bu konuda çok bilinçli olmaya başladılar ve bu hassasiyetin artarak devam etmesi temennimizdir” diye konuştu.

Vali Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü “Arı denilince, bal denilince, tabiattaki güzelliklerin mizan içinde süzülmüş en leziz hali aklımıza geliyor. Bizler de hep beraber bunu müşahede edeceğiz, her günümüz böyle tatlı olsun diyorum. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya ve ilçe belediye başkanlarımıza kırsal kalkınma ile ilgili faaliyetlerde göstermiş oldukları gayretten ötürü teşekkür ederim. Büyükşehir belediyemiz, tarımsal faaliyetleri ile kırsal kalkınmaya özel bir önem atfediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın belirlemiş olduğu strateji doğrultusunda bunun alt faaliyetleri Şehrimizde çok güzel bir şekilde yürütülüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezleri ve belediyelerimiz koordineli bir şekilde bu çalışmaları yaparken daha çok vatandaşımıza ve çiftimize hizmet sunma imkanını da böylece yakalamış oluyoruz. Bu da bizim için Şehrimiz için büyük bir avantaj ve bereket. Bütün çiftçilerimizi, arıcılarımızı tebrik ediyorum. Şehirdeki yaşam standartlarını kırsala getirmeye yönelik hükümetimizin kırsal kalkınma misyonunun altını hep beraber doldururuz temennisi ile ilk hasadımızın bereketli olsun inşallah.”

24 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında Eğribayat Mahallesi Sosyal Tesisi’nde haftaiçi her gün alanında uzman eğitmen tarafından gerçekleştirilen eğitimlere toplamda 32 kursiyer katılmış ve sertifika almaya hak kazanan 29 çiftçimize Selçuklu Belediyesi tarafından yüzde 50 hibeli kovan, arı ve temel petek desteği sağlandı.

Ayrıca sertifika alan tüm çiftçilere arıcılık ekipmanları (maske, eldiven, eldemiri ve körük) ücretsiz olarak verildiği bildirildi.

Sezon boyunca Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı ilgili personelleri, Konya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı ve Selçuklu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü personelleri tarafından çiftçilere sahada ücretsiz danışmanlık hizmeti verildiği kaydedildi.

Arılı Kovan Destek Projesi İlk Hasat programına; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Milletvekili Meryem Göka, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Eğribayat Mahalle Muhtarı Ertan Nazik, Konya Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Adem Genç ve çiftçiler katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

14agus-valilik-ari2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.