İMO Konya’da Medeniyet Grubu Başkan Adayını Açıkladı!
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi’nde önümüzdeki şubat ayında yapılacak seçimlerde, Medeniyet Grubu adına Doç. Dr. Süleyman Kamil Akın, başkanlığa adaylığını açıkladı.
Konya Gazeteciler Cemiyeti’nden düzenlenen basın toplantısıyla, kameralar karşısına geçen Medeniyet Grubu adına Doç. Dr. Süleyman Kamil Akın başkanlığa adaylığını açıkladı.
Yaklaşık 5 bin üyesi bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nin 19. Dönem için 14 Şubat 2025 tarihinde Genel Kurulu, 15 Şubat 2026 tarihinde de Yönetim Kurulu ve Delege seçimi yapılacak.
Medeniyet Grubu tarafından yapılan açıklamada, söz konusu seçimlerin, yalnızca bir oda seçimi değil, meslekleri, meslektaşları, Konya ve Türkiye için son derece önemli olduğu belirtilerek, “15 Şubat 2026 tarihinde, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı Konya’nın en büyük meslek odası olarak 5000’e yakın üyemizle seçimlere gidiyoruz. Bu seçimlerin, yalnızca bir oda seçimi değil, mesleğimiz, meslektaşlarımız, kentimiz ve ülkemiz içinde son derece önemli olduğunu vurgulamak isteriz” denildi.
“Ekip Merkezli Bir Anlayışla Mesleğimizin ve Meslektaşlarımızın Menfaatini Gözeterek Hareket Ediyoruz”
Önceki yaptıkları ve yeni dönem hedeflerin paylaşıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Medeniyet Grubu Olarak, yıllardır verdiğimiz emeklerle mesleğimizin gelişimine katkı sağladık ve sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geride bıraktığımız yıllarda yaptıklarımızı ve yeni dönemdeki hedeflerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Bugüne Kadar Yaptıklarımız; Yapı Denetim Sisteminde Atama Yöntemi: Hazırlamış olduğumuz raporlar ve çalışmalar ile 2019 yılından itibaren atama yönteminin getirilmesini sağladık.
Şantiye Şefliği Yönetmeliği: Bu yönetmeliğin çıkarılmasına en büyük katkıyı sağlayan yine bizlerdik. Eskiden neredeyse bedavaya verilen bir hizmetin önünü kapatarak, meslektaşlarımızın gelirlerini artırmalarına vesile olduk.
Bilirkişilik Sistemi: Aylık 30 dosya sınırının getirilmesini sağlayarak, bilirkişilik dağılımındaki adaletsizliği engellemek için atama sisteminin oluşturulmasına öncülük ettik.
Müteahhit Sınıflandırması: Uzun uğraşlarımız neticesinde müteahhitlerin sınıflandırılması hakkındaki yönetmelik değişikliği ile meslektaşlarımıza yeni olanaklar ve iş imkânları sağladık.
Kamuda Çalışan Meslektaşlarımıza Destek: Kamuda çalışan meslektaşlarımızın haklarını savunduk ve kamuoyunun bu konuya eğilmesine katkı sağladık.
Medeniyet Grubu, yalnızca bir şahıs değil, ekip merkezli bir anlayışla mesleğimizin ve meslektaşlarımızın menfaatini gözeterek hareket etmektedir. Yeni dönemde de bu anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Yeni Dönemdeki Hedefler
Medeniyet Grubu yeni dönemdeki hedeflerini ise şöyle açıkladı:
“Şantiye Şefliği Yönetmeliği: Yönetmeliğe uygun atamaların yapılmasını ve sahada etkin denetimin sağlanmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.
İnşaat Mühendisleri İçin Yeni Alanlar: Şantiye Şefliği Yönetmeliği kapsamında, "özel ihtisas gerektiren" işlerin yalnızca inşaat mühendisleri tarafından yapılması için gerekli adımları atacağız.
Yapı Denetimi ve Güvenliği: Her platformda yapıların belirli sürelerde taşıyıcı sistemlerinin denetlenmesini savunduk. Son depremler, yapı güvenliğinin bir milli güvenlik meselesi olduğunu ortaya koymuştur. Bu nedenle, gerekli yönetmeliğin çıkarılması için kamuoyu oluşturacağız. Bu adım, hem yapı güvenliğini artıracak hem de meslektaşlarımıza yeni iş olanakları sunacaktır.
Taşıyıcı Sistem Müteahhitliği: Yıkım müteahhitliği gibi yalnızca inşaat mühendisleri tarafından yapılabilecek taşıyıcı sistem müteahhitliği kavramını tartışmaya açacak ve bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışacağız.
Proje İhtisası: 6306 sayılı kanuna benzer şekilde, proje kavramının da ihtisas konusu olduğuna dair çalışmalar yapacak ve bu konuda belgelendirme ve yönetmelik düzenlemeleri için gerekli adımları atacağız. Ayrıca, proje bedellerinin resmi gazetede yayımlanmasını sağlamak için çalışacağız.
Kamuda Çalışan Mühendislerin Hakları: Kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi için önceki yıllarda olduğu gibi tam destek sağlayacak ve emekli meslektaşlarımızın hak ettiği ücretlere ulaşabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

“Mesleğimize Olan Aşkımız ve Adanmışlığımızın Birer Örneğidir”
“Yapılan tüm bu çalışmalar, Medeniyet Grubu olarak mesleğimize olan aşkımız ve adanmışlığımızın birer örneğidir. Her zaman ortak akıl anlayışla hareket ederek, hedeflerimize adım adım ulaşacağımıza olan inancımızı yinelemek isteriz” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Senin Odan, Senin Kararın!”
“Üyelerimize diyoruz ki; SENİN ODAN, SENİN KARARIN!. Bu yolda, değerli meslektaşlarımızın en doğru kararı vereceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur. Mesleğimize, meslektaşlarımıza, kentimize ve ülkemize hizmet etme yolunda tüm meslektaşlarımızın desteğini bekliyoruz.Bu seçimlerin, meslek, meslektaş, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, mesleği, meslektaşı ve ülkesi için yola çıkan tüm adaylara başarılar diliyoruz.”
İMO Konya Şubesi 19. Dönem Olağan Genel Kurulu’nda Medeniyet Grubu’nun Yönetim Kurulu aday listesinde; Süleyman Kamil Akın’ın yanı sıra Mehmet Alper Soğancı, Hayriye Tosun, Yusuf Yetişgin, Osman Sami Şen, İsmail Hakkı Yüce, Mustafa Uslu, Emrah Önal, Zekeriyya Ev, Selin Çakan, Muhammed Emre Başar, İlknur Altun ve Fatih Öven yer aldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.