İnternette ‘Villa Kiralamak’ İsteyenleri Dolandıran 15 Kişi Tutuklandı

İnternette ‘Villa Kiralamak’ İsteyenleri Dolandıran 15 Kişi Tutuklandı
Polis, Konya ve Türkiye genelinde meydana gelen 16 ayrı olayda internet ortamında villa kiralamak isteyenleri dolandırmaya yönelik sahte internet sitelerini yöneten kişilere yönelik 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Polis ekipleri, Konya ve Türkiye genelinde meydana gelen 16 ayrı olayda internet ortamında villa kiralamak isteyenleri dolandırmaya yönelik sahte internet sitelerini yöneten kişilere yönelik 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından “Nitelikli Dolandırıcılık ve Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Ele Geçirmek veya Vermek Suçu’’ ile ilgili yürütülen soruşturmada Konya ve ülke genelinde meydana gelen 16 ayrı olayda internet ortamında villa kiralamak isteyen vatandaşları dolandırmaya yönelik oluşturulan sahte internet siteleri ile sosyal medya hesaplarını yöneten 15 hedef şahsın yakalanmasına yönelik planlı operasyon dosyası kapsamında çalışma başlatıldı. Polis ekiplerince, İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Kocaeli, Antalya, Mersin, Hakkari, Adıyaman ve Hatay olmak üzere 10 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanan ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen 15 hedef kişi, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tutuklanma talebi ile Konya 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, 15 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.