İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Törenlerle Kutlandı

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Törenlerle Kutlandı
İstiklal Marşı’nın TBMM'de kabulünün 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Konya’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

İstiklal Marşı’nın TBMM'de kabulünün 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Konya’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'ndaki anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa Uysal yaptı. Mehmet Akif’in şiiri, davası ve fikirlerini anlatmak için bir araç olarak gördüğünü belirten Uysal, kahraman ordumuza ithaf ettiği İstiklal Marşı’nın 103 yıldır büyük bir heyecanla ve coşkuyla milletimiz tarafından terennüm edildiğini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un hiçbir koşulda ve hiç kimse karşısında sözünü esirgemeyen doğrudan yana bir insan olduğunu dile getiren Uysal, "Akif'in, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' sözü bu topraklar için yaptığı en güzel dua olmuştur” ifadelerini kullandı.

12mart-istiklal-marsi-toren2.jpg

Konuşmanın ardından Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ adlı tiyatro oyununun sahnelenmesiyle devam etti.

İl genelinde düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Konya Valisi Vahdettin Özkan tarafından ödüllerinin de verildi program, günün anısına fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

12mart-istiklal-marsi-toren3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.