Kapıkule’de ‘çile’ kuyruğu 20 kilometre

Kapıkule’de ‘çile’ kuyruğu 20 kilometre
Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a çıkış yapmak için bekleyen tırların oluşturduğu k...

Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a çıkış yapmak için bekleyen tırların oluşturduğu kuyruk 20 kilometreyi aştı.

Avrupa’nın en büyük dünyanın ise ikinci büyük kara sınır kapısı ünvanını elinde bulunduran Kapıkule’de, ‘tır’ kuyruğu 20 kilometreyi aştı. Günlerdir, ihracat yüklerini yurt dışına götürmek için yollarda bekleyen tır şoförleri, mevcut durumlarının yıllardır aynı olduğunu belirterek adeta isyan etti.

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ TUVALET”

Yaklaşık 2 gündür kuyrukta beklediklerini dile getiren tır şoförleri, mevcut şartlarının yetersiz olduğunu, yemek ihtiyaçlarının kendi dorselerinde bulunan gıdalarla sağladıklarını ancak tır parkına gelene kadar yaşadıkları en büyük sıkıntının tuvalet sorunu olduğunu söyledi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’ın Kapitan Andrevo Sınır Kapısı’na geçiş yapan tır aracının 24 saatte ortalama bin 500 aracın üzerinde olduğunu bildirdi.

Öte yandan Avrupa’ya ihracat yükü taşıyan tırlar, Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda 20, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 7 kilometre kuyruk oluşturdu.

(Koray Ustabaşı/İHA)

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.