Kar Yağışı Nedeniyle Belediye Ekiplerinin Yolları Açık Tutmak İçin Yoğun Mesaisi

Kar Yağışı Nedeniyle Belediye Ekiplerinin Yolları Açık Tutmak İçin Yoğun Mesaisi
Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün akşam başlayan kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilememesi için merkezde ve tüm ilçelerde gece boyunca yollarda tuzlama, solüsyon ve kar kürüme çalışması yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, dün akşam başlayan kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilememesi için merkezde ve tüm ilçelerde 24 saat boyunca tuzlama, solüsyon ve kar kürüme çalışması yapıyor.

Konya merkezde ve Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan mahalle yollarında Fen İşleri Dairesine bağlı 7 bölge şefliğinde çalışmalar gece boyu devam ederken yollar sürekli açık tutuldu. Kar ve buzlanmaya karşı Konya merkez ve tüm ilçelerde görev yapmak üzere 28 ayrı noktada Acil Müdahale Ekipleri bulunduran Konya Büyükşehir Belediyesi, 24 saat boyunca özellikle kritik alt ve üst geçitler, kavşak noktaları ve rampalar başta olmak üzere sorumluluklarındaki caddelerde solüsyon ve tuzlama çalışması yaptı, yollarda biriken karları temizledi. Konya’da herhangi bir kapalı yol bulunmazken Büyükşehir sorumluluğundaki ilçe ve mahalle yollarında da kar küreme çalışmaları gecenin ardından kar yağışına göre sürdürülüyor.

Büyükşehir Yol Yönetim Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Yol Yönetim Merkezinde Türkiye’de ilklerden olan Buzlanma Takip Sistemi de aktif olarak kullanılıyor. Sistem ile şehir merkezindeki bazı noktalardan asfalt sensörleriyle bilgi akışı sağlanarak buzlanmanın önüne geçiliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde olumsuz kış koşullarının ihbar edilmesi için 444 55 42 numaralı acil çağrı hattını kullanıyor. Bu numaradan 24 saat boyunca Büyükşehir Belediyesi Fen İşlerinin nöbetçi ekiplerine ulaşılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.