Karatay Belediyesi Personeline İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi

Karatay Belediyesi Personeline İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi
Karatay Belediyesi'nde personele yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verildi.

Karatay Belediyesi, personeline yönelik olarak düzenlediği hizmet içi eğitim seminerlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, bu kapsamda “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” ana başlığında geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

 

Karatay Belediyesi Meclis Salonu’ndaki eğitim, İş Güvenliği Uzmanı Mediha Kiraz tarafından verildi. Eğitim programında; iş sağlığı ve güvenliği, işçi ve işverenin yasal hak ve sorumlulukları, acil durumlarda izlenecek yol, yangın ile iş güvenliği ekipmanlarının tanıtılması, iş kazaları, meslek hastalıkları, hastalıklardan korunma yolları ve temel ilkyardım uygulamaları gibi pek çok konu konular ele alındı.

 

İş Güvenliği Uzmanı Mediha Kiraz, sunumunda “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” çerçevesinde tüm çalışanlara “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi”nin zorunlu olarak bütün iş yerlerinde verilmesinin gerektiğinin altını çizdi. Mediha Kiraz, “İş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine göre az tehlikeli iş yerlerinde çalışanların 3 yıl içerisinde toplamda sekiz saatlik bir eğitimi tamamlanmalıdır. Tehlikeli iş yerlerinde çalışanların 2 yılda toplamda 12 saatlik eğitimi tamamlamaları gerekiyor. Çok tehlikeli iş yerlerinde çalışan işçiler ise 1 yılda toplamda 16 saatlik eğitim almaları gerekmektedir. Bu bahsettiğimiz eğitimler zorunludur ve söz konusu eğitimler de, kazalar olduktan sonra değil; kaza olasılıklarını ortadan kaldırmaya yöneliktir. Dolayısıyla herkesin bu eğitimlere önem vermesi gerekiyor. Bu hassasiyetinden dolayı Karatay Belediyesi’ni tebrik ediyorum” dedi.

 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye personelinin iş sağlığı ve güvenliği eğitimini almaları hususuna büyük önem verdiklerini ifade ederek şunları aktardı: “Bütün çalışanlarımızın sağlıklarına önem vermeleri ve güvenli bir ortamlarda hizmet vermeleri bizim için çok önemli. Çünkü en önemli şey, insan hayatıdır. Bir anlık dikkatsizlik, maalesef ömür boyu izlerini taşıyacağımız kazalara sebep olabiliyor. O yüzden her zaman dikkatli ama eğitimli de olmalıyız dolayısıyla işçilerimizin işlerini yaparken tüm tedbirleri almalarını, son derece dikkatli olmalarını önemsiyoruz. Bu amaçla tüm çalışanlarımıza yönelik olarak iş güvenliği eğitimlerini vermeye devam ediyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.