Karatay’da Karla Mücadele Aralıksız Devam Ediyor

Karatay’da Karla Mücadele Aralıksız Devam Ediyor
Karatay Belediyesi, Konya genelinde yoğun kar yağışının başlamasıyla yağışların günlük yaşamı etkilememesi için tüm ekip ve ekipmanlarıyla birlikte çalışmalarını 24 saat aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Konya genelinde gece saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte Karatay Belediyesi, tüm ekipleriyle birlikte adeta teyakkuza geçti.

Daha önce kış ayları ile ilgili gerekli tüm hazırlıklarını tamamlayan ve tedbirlerini alan Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler; yağışlarla birlikte ortaya çıkabilecek olumsuzlukları en aza indirmek için Çevre Koruma ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor.

 

Karatay Belediyesi Tüm İmkânlarını Seferber Etti

 

Başta ana arterler olmak üzere ilçenin tamamında gece ve sabah saatlerinde tuzlama çalışması, gün içinde de kaldırımların temizlenmesi çalışmalarını sürdüren ekipler; 202 personel, 20 adet kamyon, 10 adet greyder, 8 adet loder, 5 adet mini loder, 4 adet kar küreme, 13 adet kar kürüme aracı, tuz ve solüsyon araçlarının yanı sıra; 60 ton solüsyon ve 90 ton tuz stokuyla etkin bir gayret içinde.

Kaldırımlar ve caddelerde oluşan kar yığınlarını kaldırıp buzlu alanları temizleyen ekipler, vatandaşın günlük yaşamını daha rahat sürdürebilmesi için gereken çalışmaları yerine getiriyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Şehrimizde uzun zamandır özlem duyduğumuz yoğunlukta kar yağışı yaşıyoruz. Karatay Belediyesi olarak Kış ayları için gerekli tüm hazırlıklarımızı yapmıştık ve bu kapsamda da tüm ekip ile ekipmanlarımızla gayret ediyoruz. İlçe genelinde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Önceliğimiz ana yollarımızda ulaşımın aksamaması ve vatandaşlarımızın yaya yollarındaki güvenliği. Buna esas bir planla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer bir taraftan da, devrilen ağaçlara müdahale ve devrilmelerini engellemek için ağaçlardan karları temizleme çalışmalarına ekiplerimiz yoğun şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.