Kargodan Gümrük Kaçağı Elektronik Eşya Çıktı

Kargodan Gümrük Kaçağı Elektronik Eşya Çıktı
Polis ekipleri, Karatay İlçesi’nde bir kargo şirketine gelen pakette kaçak ürün olabileceği değerlendirilmesi üzerine kargo paketine el koydu. Açılan pakette 25 adet gümrük kaçağı akıllı saat ele geçirildi. Öte yandan başka bir baskında ele geçirilen ürünlerde, kaçakçıların etiket oyununu ortaya çıkardı.

Polis ekipleri, Karatay İlçesi’nde bir kargo şirketine gelen pakette kaçak ürün olabileceği değerlendirilmesi üzerine kargo paketine el koydu. Savcılık kararıyla açılan pakette 25 adet gümrük kaçağı akıllı saat ele geçirildi. Öte yandan başka bir baskında ele geçirilen ürünlerde, kaçakçıların etiket oyununu ortaya çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce (KOM) Konya’da gümrük kaçağı elektronik eşya ve kaçak tütün satışına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 2 işyeri, 2 depo ve 2 araçta yapılan aramada çok sayıda gümrük kaçağı akıllı saat, tütün ve tütün mamulleri ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

KOM ekiplerince kaçakçılara yönelik düzenlenen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Meram İlçesinde Kaçak Tütün ve Tütün Mamulleri üretimi ve satışına yönelik faaliyet gösterdiği tespit edilen 1 işyeri, 2 depo ve 2 araçta arama yapıldı.

Yapılan aramada 31 bin 600 adet doldurulmuş Sigara, 17 bin 500 adet sökülmüş TAPDK Bandrolü, 1.290 kg. kıyılmış Tütün, 680 adet elektronik sigara, 6 kg. nargile tütünü ele geçirildi.

Kaçakçıların Etiket Oyunu Ortaya Çıktı

KOM Şube ekipleri kaçakçıların oyununu ortaya çıkardı. Ekiplerin yaptığı baskında ele geçirilen 17 bin 500 TAPDK bandrolünü, şahısların devletten vergi kaçırmak ve daha ucuza aldıkları ürünleri iş yerlerinde satmak için satılan orijinal ürünlerden bandrolleri sökerek kaçak ürünlere yapıştırdıkları ve kaçak ürünleri de işyerlerinde bandrollü ürünmüş gibi sattıkları tespit edildi.

Kargodan Gümrük Kaçağı Elektronik Eşya Çıktı

KOM Şube Müdürlüğü Ekipleri Karatay İlçesi’nde bir kargo şirketine gelen pakette kaçak ürün olabileceği değerlendirilmesi üzerine kargo paketine el koydu. Savcılık kararıyla açılan pakette 25 adet gümrük kaçağı akıllı saat ele geçirildi.

5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçundan gözaltına alınan 3 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.