Kendilerini Polis ve Savcı Olarak Tanıtarak Vatandaşları Dolandıran İki Kişi Tutuklandı
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, kendilerini polis ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran iki şüpheliyi yakaladı. Müştekiye ait altın ve bileziklerle yakalanan iki şüpheli, tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, kendilerini polis ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şahıslara yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında; Selçuklu İlçesi’nin Nişantaş Mahallesi Arif Çelebi Sokak üzerinde meydana gelen olayda; bir vatandaşı telefonla arayarak kendilerini polis ve cumhuriyet savcısı olarak tanıtan şüpheli şahısların, korku ve panik oluşturmak suretiyle müştekinin ikametinden yüklü miktarda ziynet eşyası ve nakit parayı elden aldıkları tespit edildi.
Polis ekipleri yaptığı çalışmalar sonucunda, ziynet eşyaları ve nakit parayı aldıktan sonra iki farklı ticari taksi değiştirerek İstanbul ili istikametine seyrettikleri belirlenen şüphelileri, Bolu ili Anadolu Otoyolu üzerinde yakaladı.
Şüphelilerin yapılan üst aramalarında, müşteki şahsın elden teslim ettiği; 45 adet Ata Altın, 1 adet 5’li Reşat Altın, 6 adet Ajda Bilezik (60 gram), 2 adet Adana Burması (100 gram), 3 adet çeyrek altın, 1 adet 1 gram Altın, 1 adet Altın Zincir, 1 adet altın bileklik, inci kolye, bileklik ve yüzükler ve 14.000 TL nakit para ele geçirildi. Polis ekipleri, müştekiye ait ziynet eşyaları ve nakit paranın tamamı ele geçirildi.
Olayla ilgili A.K. ve D.Y.G. isimli şüpheli şahıslar, gerekli adli işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. İki şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevini gönderildi.
Konuya ilişkin Konya Emniyetinden yapılan açıklamada, “Konya Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması amacıyla, kendisini polis, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para ya da ziynet eşyası talep eden şahıslara itibar edilmemesi, böyle bir durumla karşılaşılması halinde derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması önem arz etmektedir” ifadelerini yer verildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.