‘Kin ve Nefret Ortamı Oluşturmayın’ Uyarısı!

‘Kin ve Nefret Ortamı Oluşturmayın’ Uyarısı!
Türkiye’de Suriyelilere yönelik kin ve nefret duyguları oluşturma seviyesine getirilmek istendiği, özellikle Mevlana şehri Konya’nın bu konuda gündeme getirilmesinin ise ayrı bir kin ve nefret ortamını oluşturmaya yönelik olduğu uyarısında bulunuldu.

Türkiye’de Suriyelilere yönelik kin ve nefret duyguları oluşturma seviyesine getirilmek istendiği, özellikle Mevlana şehri Konya’nın bu konuda sosyal medya üzerinden gündeme getirilmesinin ise ayrı bir kin ve nefret ortamını oluşturmaya yönelik olduğu uyarısında bulunuldu.

Irak’ın 2003 yılında işgal edilmesinden sonra seçimlerde aşiretlerin Irak vatandaşlarının hangi aşirete mensup olduklarının tespiti amacıyla aşiretlere kod numarası verilmişti. Bu kod numaraları daha sonra Irak’ın komşusu olan ve bu aşiretlerin iki ülkede de bulunan aynı aşiretlere mensup olmaları dolayısıyla Suriye’de de kullanılmaya başlanmıştı. Esasen ABD’nin Irak’taki fişleme yöntemi olan bu kodlar günümüzde de Irak ve Suriye’de de halen kullanılıyor. Nitekim Arap kültüründe var olan aşiret sisteminde insanlar birbirlerini bu kodlarla hangi aşiretlere mensup olduklarını sormadan öğrenmiş oluyorlar.

Suriye iç savaşı ile Türkiye’ye gelen sığınmacı Suriyelilerin de bu kodlar ülkemize geldikleri günden beri kullandıkları öğrenildi. Suriye muhalif gruplarının birçoğunun da ülkemize gelen bu aşiretlerden olduğu hatta Suriye’de TSK ile operasyonlara katılan Suriye Milli Ordusu’nun da bu aşiretlerden olduğu bildirildi.

Suriyelilerin ülkemize geldikleri günden beri bu kodları kullanmalarına rağmen bugünlerde gündem olmasının ülkede Suriyelilere yönelik kin ve nefret duyguları oluşturma seviyesine getirilmek istendiği, özellikle Mevlana şehri Konya’nın bu konuda sosyal medya üzerinden gündeme getirilmesinin ise ayrı bir kin ve nefret ortamını oluşturmaya yönelik olduğu uyarısında bulunuldu.

Konya’da yaşayan Suriyelilerin mensup oldukları Agaidi Aşireti 505, El İs Aşireti 511, Benihalit Aşireti 911, Almuvali Aşireti 919, Baggara, El Naemi ve Meşhadani aşiretleri ise 515 kodunu kullandıkları kaydedildi.

Son olarak Odatv’de yayınlanan videodaki bayraklı hırka ile çekilen videodaki bayrağın da TSK ile yan yana operasyonlara katılan Suriye Milli Ordusu’nun kullandığı bayrak olduğu vurgulandı.

Esed rejiminin kullandığı Suriye bayrağı iki yıldızlı. Ancak Odatv’de çıkan haberdeki Suriyelilerin kullandıkları hırkadaki bayrak ise Suriye Milli Ordusu’nun bayrağı olan üç yıldızlı bayrak.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.