KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ilgın’ı Ziyaret Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ilgın’ı Ziyaret Etti
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyet, Kıbrıs Fatihi Lala Mustafa Paşa tarafından Mimar Koca Sinan'a yaptırılan Lala Mustafa Paşa Camii’nde dua etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyet, Konya’da birtakım ziyaretlerde bulundu.

Kıbrıs Fatihi Lala Mustafa Paşa tarafından Mimar Koca Sinan'a yaptırılan Lala Mustafa Paşa Camii’nde dua ettiğini belirten Tatar, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC varsa çok bedeller ödedik, çok zahmetler çektik. Bugün güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti ve Doğu Akdeniz'de sizlerin kalesi, bizlerin öz yurdu KKTC ile bütün dünyaya birlik ve beraberliğimizi haykırıyoruz. Bu maneviyat anlamında büyük milletin fertleri olarak bizlerin ortaya koyduğu fedakârlık ve cesaret, geldiğimiz bu aşamada sağladığımız bütün bu süreçler, bizlerin başarısıdır ve zaferdir. Geleceğe umutla bakabilmenin de yegâne teminatıdır."

Lala Mustafa Paşa Külliyesi hakkında, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a detaylı bilgi aktaran Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ise, Kıbrıs Fatihi Lala Mustafa Paşa tarafından 1576 yılında yaptırılan Lala Mustafa Paşa Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Tatar’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ilgın’a teşriflerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.