Konya basını “dünyanın ortası” Akşehir’de

Konya basını “dünyanın ortası” Akşehir’de
Basın Yayın Enformasyon, Basın İlan Kurumu Konya İl Müdürlükleri, Konya Gazeteciler Cemiyeti ile Basın Konseyi’nin organizasyonda Konya basını, Akşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilçede gezi ve incelemelerde bulundu.Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, gazetecilere belediye çalışmaları, yatırımları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Özden Konur, Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan, Akşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, basın mensuplarına eşlik etti.

Başkan Akkaya, ilk olarak Akşehir Belediye Takkasızlar Konağı’nda basın mensuplarını bilgilendirdi.

Konya basınını Akşehir'de ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Akkaya, "Konya basınımızın çok değerli temsilcileri; Hepiniz Dünyanın Ortası Nasreddin Hoca'nın diyarı Akşehir'e hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Sizleri burada görmekten burada misafir etmekten gerçekten Başkan Yardımcımız, Kültür Müdürümüz ve Basın Danışmanımızla birlikte gurur ve heyecan duyuyoruz” diye konuştu.

“KONYA MERKEZDEN SONRA SELÇUKLU ESERİ EN FAZLA OLAN AKŞEHİR’DİR”

Akşehir ‘in çok eski bir yerleşim yeri olduğuna anlatan Başkan Akkaya şu bilgileri verdi:

"Akşehir'in M.Ö. 4 bin yıllara dayanan bir yerleşimi var, Frigyalılara kadar giden bir özelliği var. Daha sonra Bizanslılar, Romalılar, Selçuklular döneninde de yerleşim yeri olmuş. Osmanlılar döneminde de yer almış ama özellikle Selçuklular döneminde ciddi bir imarlaşma yürümüş ve Konya merkezden sonra Selçuklu eseri en fazla olan Akşehir'dir. 154 tane tescilli Selçuklu eserimiz var. Tarihi dokusuyla, tabiat güzelliğiyle, meyvelikleriyle, kiraz çiçekleriyle, malum çok bilinen bir yer. Gerçek kent kimliği kazanılmasında belli parametreler vardır. Kültürüdür, folklorudur, yemek kültürüdür, özgün mimarisidir işte bunların hepsi Akşehir'de var.”

Belediye olarak üç alanda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarına işaret eden Başkan Akkaya, şöyle konuştu:

"Biz sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik ve gerekse alt yapımızı imarlaştırma anlamında olarak üç alanda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. İnşallah bir kaç sene içerisinde bu çalışmalar bitmiş olacaktır. Akşehir'imiz bu çalışmalar sonrasında daha nezih bir ortam haline gelmiş olacaktır. Akşehir daha güzel, yeni bir çehreye kavuşmuş olacaktır.”

Başkan Akkaya, üç  müzesi olan tek ilçe olduklarını ve onun içinde ayrıca gurur duyduklarını dile getirdi.

Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Fidancı ise yaptığı açıklamada,  "Nasreddin Hocamızın ifadesiyle dünyanın merkezi olan Akşehir'deyiz.  Bu vesile ile bizleri ağırlayan Sayın Başkanımıza onun şahsında bizlere desteğini esirgemeyen herkese tek tek teşekkür ediyoruz " dedi.

Akşehir'i gezmeye başlayan basın mensupları,  Ermeni Kilisesi’nde incelemelerde bulundu ve burada Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan tarafından bilgi verildi. Akşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi Akşehir cumbalı evlerinin bulunduğu sokakları gezen basın mensupları bu alanda bol bol fotoğraf çekti. Ulu Cami ve Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesini gezen heyet daha sonra restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Arasta Çarşısı’nda incelemelerde bulundu. Arasta'nın ardından Akşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Dudu Kadın Çarşısı inşaat alanına geçen heyete Başkan Akkaya tarafından yapılan çarşı hakkında bilgi verildi. Batı Cephesi Karargahı Müzesi’ne geçen heyet buradaki gezisinin ardından Gülmece Parkı geçerek bu alandaki Nasreddin Hoca Fıkra heykelleri ve Gülmece Ustalarının heykellerini fotoğrafladılar. Nasreddin Hoca Türbesi'ne geçerek dua eden heyet buradaki 'Dünyanı Ortası Burasıdır' yazan platforma çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Nasreddin Hoca Türbesi’nin ardından Akşehir Taş Eserler Müzesi’ni gezen heyet, Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası, Akşehir Kent Ormanı’nın programının ardından ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.