Konya Basını, STK’ların Açıklamasına Tepkili!

Konya Basını, STK’ların Açıklamasına Tepkili!
“Medya Konya’yı kötü gösteriyor, algı yapıyor”muş gibi gösteren Sivil Toplum Kuruluşları’na Konya’daki basın mensupları büyük tepki gösterdi. STK’ların bildirisini “zamansız ve yersiz” olarak değerlendiren Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, “Açıkladıklarıyla söyledikleri birbiriyle örtüşmüyor” dedi.

“Medya Konya’yı kötü gösteriyor, algı yapıyor”muş gibi gösteren Sivil Toplum Kuruluşları’na Konya’daki basın mensupları büyük tepki gösterdi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından “Korona Üzerinden Şehrimize Yöneltilen Algı Operasyonu Kabul Edilemez” başlıklı yapılan bildiriyi, ‘zamansız ve yersiz’ bir açıklama olarak değerlendirdi.

Özdemir, Kanal 42’de Rumeysa Zügül ile Ana Haber Bülteni canlı yayınına telefonla bağlanarak, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdemir, Konya basını olarak Sivil Toplum Örgütleri’nden özür beklediklerini bildirdi.

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ AÇIKLADIKLARIYLA SÖYLEDİKLERİ BİRBİRİYLE ÖRTÜŞMÜYOR”

Özdemir, “Konya basını her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuştur. Konya meselelerine sahip çıkmıştır. STK’lardan bir yetkiliyle görüştüm. Açıklamalarında yayın basını kastettiklerini, Konya basınını kastetmediklerini ifade etti. Ancak açıkladıklarıyla söyledikleri birbiriyle örtüşmüyor. Basın mensuplarının nasıl haber yapacaklarını ya da yaptıkları haberlerini ne şekilde değerlendirecekleri bir sivil toplum örgütüne düşmez. Bu kusura bakmasınlar. Konya basını yıllardır bu noktada sınavını başarıyla vermiştir. Konya kamuoyununda takdirini kazanmıştır” diye konuştu.

“Kaldı ki haber yapmamakla, Konya’nın bu sıkıntıdan kurtulması mümkün değil” diyen Özdemir, Konya Tabip Odası Başkanı Eyüp Çetin’in kentteki pandemi mücadelesindeki son duruma ilişkin açıklamalarını da doğru ve cesaretli bulduğunu aktardı.

Sivil Toplum Kuruluşları’nın pandemiyle mücadelede asıl eleştirmesi gerekenlerin ‘kırmızı olmasına neden olanların önüne geçmek’ olduğuna işaret eden Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özdemir, “Böyle bir dönemde bu konu Konya basını için haberdir. Konya STK’ların bildirisini zamansız ve yersiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Doğru bulmadığımızı kendilerine ilettim. Bekliyoruz. Özür gelmezse gerekli bir şekilde kınamış oluruz. STK’dan görüştüğüm kişinin sözlerine inanmak istiyorum. Kendilerinden bir açıklama ve özür bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.