Konya Polisi 102 Bin Kişiyi Bilgilendirdi

Konya Polisi 102 Bin Kişiyi Bilgilendirdi
Konya Emniyet Müdürlüğü 2022 yılında Siberay faaliyetleri kapsamında güvenli internet kullanımı hakkında 102 bin 127 kişiyi bilgilendirdi.

Konya Emniyet Müdürlüğü 2022 yılında Siberay faaliyetleri kapsamında güvenli internet kullanımı hakkında 102 bin 127 kişiyi bilgilendirdi.

Siberay faaliyetleri kapsamında Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak, siber güvenlik alanında siber farkındalık oluşturmak amacıyla 2022 yılında 35 okul, kurum ve spor etkinliklerde toplamda 102 bin 127 kişiye bilgilendirme faaliyetleri yapıldı.

İnternet ve sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor. Siber ortamda işlenen suçların oranı da yükseliyor. Özellikle, çocuklar ve gençler risk altında. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü; siber suçlarla mücadele için hayata geçirdiği “Siberay” projesiyle gerçekleştirdiği eğitim, seminer ve bilgilendirme faaliyetleriyle internet kullanıcılarını bilinçlendirerek sanal tehlikelerden korumayı amaçlıyor.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü de bu kapsamda 2022 yılında Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla, Siber Suçların gerçekleşmeden engellenmesi ve maddi-manevi zararların en aza indirgenmesi amacıyla eğitim kurumlarında görev yapan okul idarecilerine, rehber öğretmenlere, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine ve her yaş grubundan vatandaşlara: siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı, siber güvenlik, güvenli internet, sosyal medyanın hayatımıza etkisi konularında bilgilendirme seminerleri gerçekleştirildi.

Gençleri ve vatandaşları sanal ortamın olumsuzluklarından uzak tutmak için yapılan 2022 yılı bilgilendirme faaliyetlerinde 35 okul ve kurumunda 12 bin 127 kişiye yüzyüze seminer verildiği öğrenildi.

Ayrıca okul ve kurumların yanı sıra Konyaspor 100. Yıl Etkinlikleri ve bilgilendirme stantlarında yaklaşık 90 bin kişiye bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.