Konya’da 7 Kişinin Öldürüldüğü Saldırının İlk Davası Görüldü

Konya’da 7 Kişinin Öldürüldüğü Saldırının İlk Davası Görüldü
Konya’da 7 kişinin öldürüldüğü saldırının ilk duruşmasını takip eden CHP Heyeti: “Davanın yargı aşamasında bütün boyutlarıyla ortaya konması için takip ediyoruz. Siyasetin ırkçılık ve nefret dilinden uzak durması gerekiyor. Böylesine önemli davalar toplumumuza ders olur. Bir daha bu tür olayların yaşanmaz”

Konya’da 7 kişinin öldürüldüğü saldırının ilk duruşmasını takip eden CHP Heyeti, “Davanın yargı aşamasında bütün boyutlarıyla ortaya konması için takip ediyoruz. Siyasetin ırkçılık ve nefret dilinden uzak durması gerekiyor. Böylesine önemli davalar toplumumuza ders olur. Bir daha bu tür olayların yaşanmaz” dedi.

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin öldürüldüğü saldırının ilk duruşmasına katılan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Konya İl Başkanı Barış Bektaş, öğle arasında Adliye önünde yaptıkları açıklamada, “Böylesine önemli davalar toplumumuza ders olur ve bir daha bu tür olaylar olmaz” ifadelerini kullandı.

Konya Adliyesi önündeki açıklamada konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Ülkemizi derinden sarsan davayı takip ediyoruz. Yedi kişinin bir kişi tarafından öldürülmesiyle ilgili davaya geldik. Yapılan mahkeme kamu vicdana açısından oldukça önem arz ediyor. Kamu vicdanında tereddüt bırakmayacak bir sonuçla sona erer. Söz konusu davanın adil ve tarafsız bir şekilde tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, “Davanın yargı aşamasında bütün boyutlarıyla ortaya konması için takip ediyoruz. Siyasetin ırkçılık ve nefret dilinden uzak durması gerekiyor.  Böylesine önemli davalar toplumumuza ders olur. Bir daha bu tür olayların yaşanmaz. Adil bir yargı sürecinin takip edilmesi oldukça önemlidir” diye konuştu.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ise şunları kaydetti: “Daha öncede 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak Ankara Milletvekilimiz Levent Gök ve İstanbul Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu ve Konya Milletvekilimiz Abdüllatif Şener’le birlikte şehrimize gelerek, süreci birlikte takip ettik. Cenazeye katıldık. Aileye taziyede bulunduk. Bugünde ilk duruşmayı takip etmek için şehrimize geldiler. CHP olarak davanın takipçisi olacağız. Böylesine üzücü olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.