Konya’da ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ Yapıldı

Konya’da ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ Yapıldı
Konya’da CHP Konya İl Başkanlığı’nca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ yoğun katılımla gerçekleşti.

Konya’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığı’nca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ yoğun katılımla gerçekleşti.

Kılıçarslan Kent Meydanı’nda başlayan Cumhuriyet Yürüyüşüne, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, YDK Üyesi Gülsüm  Filorinalı, İlçe Başkanları, Kadın ve gençlik kollarıyla partililer katıldı. Yürüyüşe, ADD Konya Şubesi ve Eğitim-İş Konya Şubesiyle, siyasi partiler katılarak destek verdi.

Cumhuriyet Yürüyüşü öncesi konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, "Cumhuriyet bizlere eşit yurttaşlığı kazandıran, kimseyi ayırt etmeyen, vatandaşlarımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmış bir yönetim şeklidir. 99 yaşını büyük bir coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimiz, Türk Milleti olarak bizlerin karakteri en uygun olan yönetimdir.  Ancak gelinen noktada iktidar eliyle vatandaşlarımız ayrıştırıldığı gibi, eşit yurttaşlık anlayışından giderek sapma yaşanıyor. Bizim buna itirazımız var. Her ne olursa olsun, tüm ayrıştırmalara rağmen,  Türk Ulusu olarak vatandaşlarımızdan gençlerimize kadar Cumhuriyetimizi koruyarak, sahipleneceğiz.  Gün geçtikçe güçlendirerek, demokrasiyle taçlandıracağız. 99'ncu yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yürüyüşümüze katılarak verdiğiniz destekten dolayı da herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Kılıçarslan Kent Meydanı’nda başlayan Bayraklı ve Bandolu Cumhuriyet Yürüyüşü Anıt Alanındaki çelenk sunumuyla sona erdi. Yürüyüşe katılanlar, bandonun seslendirdiği marşlara eşlik etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.