Konya’da Görevini Yapan Gazeteciye Siyasi Partiden Sözlü Saldırı!

Konya’da Görevini Yapan Gazeteciye Siyasi Partiden Sözlü Saldırı!
Konya’da basın emekçisi muhabir, görevini yaptığı sırada bir siyasi partinin il başkanının sözlü saldırısına maruz kaldı. Sözlü saldırı tepki çekerken, olay kınandı ve basın özgürlüğüne yönelik müdahalelere karşı dayanışma çağrısı yapıldı.

Konya’da basın emekçisi gazeteci, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla görevini yaptığı sırada bir siyasi partinin il başkanının sözlü saldırısına maruz kaldı. Sözlü saldırı tepki çekerken, olay kınandı ve basın özgürlüğüne yönelik müdahalelere karşı dayanışma çağrısı yapıldı.

Konya’nın Karatay İlçesine bağlı mahallede köylülerin, ruhsatsız kuyularla ilgili eylemini takip eden Kontv haber muhabiri ve kameramanı Kemal Sayın, olay yerinde bulunan Anahtar Parti Konya İl Başkanı Abdullah Kaplan’ın sözlü saldırısına maruz kaldı.

Sayın: “Gazetecilik Hiçbir Siyasi Görüşün veya Hiçbir Kişinin Hedef Tahtası Değildir!”

Muhabir Kemal Sayın, olaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Değerli meslektaşlarım, bugün görevimi yaparken karşılaştığım olayın ardından arayan, soran, geçmiş olsun dileklerini ileten ve mesleki dayanışmasını gösteren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu destek, yalnızca bana değil, sahada görev yapan tüm gazetecilerin onuruna ve basın özgürlüğüne sahip çıkıldığını gösteriyor. Gazetecilik hiçbir siyasi görüşün veya hiçbir kişinin hedef tahtası değildir. Kamerası, mikrofonu ve kalemi nedeniyle baskı görmek, hedef gösterilmek asla kabul edilemez. Meslektaşlarımızın sergilediği dayanışma, kişilere değil ilkelere sahip çıkma iradesidir. Bu destek, yarın benzer bir durumla karşılaşabilecek tüm gazeteciler için de önemli bir mesajdır. Hep birlikte, mesleğimizin itibarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Kontv: “Bu Tutum Kabul Edilemez!”

Kontv Yönetimi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Anahtar Parti Konya İl Başkanı Abdullah Kaplan'ın tutumu basın özgürlüğüne yönelik çirkin bir saldırı olarak nitelendirildi.

Kontv Yönetimi, basın mensuplarının görevini engellemeye ve hedef göstermeye yönelik bu tür tutumların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Açıklamada ayrıca, yaşanan olayın kınandığı belirtilerek, hukuki yollara başvurulacağı ve gerekli girişimlerin yapılacağı bildirildi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti: “Meslektaşımıza Yapılan Davranışı Esefle Karşılıyoruz”

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ise, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Dün ilimizde yaşanan, görevi başındaki gazeteci meslektaşımıza karşı yapılan görev yapmayı engelleyici davranışı Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak esefle karşılıyoruz. Gazetecilerin haber alma özgürlüklerine karşı girişilen her türlü davranışın, gazetecilik mesleğinin yapılmasını engelleyici her türlü girişimin karşısında olacağımızı belirtir; Kon TV ailesine ve değerli muhabir kardeşimiz Kemal Sayın'a geçmiş olsun dileklerimizi iletirim” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Medya Cemiyeti: “Meslektaşımıza Yönelik Bu Tutumu Kınıyoruz!”

Konya Yeni Medya Cemiyeti yönetimi ise olaya ilişkin yayımladığı mesajda, “Bugün sahada görevini yapan meslektaşımızın, bir siyasi partinin il başkanı tarafından hedef alınmasını üzüntüyle takip ettik. Meslektaşımız da olay yerinde yalnızca görevini yapmış, kamuoyunun haber alma hakkı doğrultusunda görüntü ve bilgi toplamıştır. Bir gazetecinin yaptığı haber, kullandığı kamera ya da yönelttiği sorular nedeniyle hedef gösterilmesi, baskı altına alınmaya çalışılması veya vatandaşların gazeteciye karşı yönlendirilmesi kabul edilemez. Siyasi parti temsilcileri elbette yapılan haberlere ilişkin eleştiri ve itirazlarını dile getirebilir. Ancak eleştirinin sınırı, sahada görev yapan gazeteciyi hedef göstermeye ve mesleki faaliyetini engellemeye dönüşmemelidir.

Konya Yeni Medya Cemiyeti olarak meslektaşımızın yanındayız. Sahada görev yapan hiçbir gazetecinin siyasi görüşü, yaptığı haber veya çalıştığı medya kuruluşu üzerinden hedef alınmasını kabul etmiyoruz.

Meslektaşımıza yönelik bu tutumu kınıyor, tüm siyasi parti temsilcilerini ve kamuoyunu gazetecilerin görevlerini özgür ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber Kent: “Meslektaşımıza Geçmiş Olsun!”

Haber Kent olarak meslektaşımız Kemal Sayın’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sahada görevini yapan basın emekçilerine karşı her ne gerekçeyle olursa olsun, her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Abdullah Kaplan, Kendini Savundu

Öte yandan Anahtar Parti Konya İl Başkanı Abdullah Kaplan ise yayımladığı videolu mesajla kendini savundu. “Bugün Göçü Mahallesi’nde yaşanan olayla alakalı basına servis edilen haberlerden sonra bir açıklama yapma zarureti oluştu ve kıymetli basın mensuplarımızı ve kamuoyunu bununla ilgili bilgilendirmek istedim” diyen Kaplan, sözlü tepkisinde haklı olduğunu savunarak, “Konusunun özü gitti, Anahtar Parti İl Başkanı kameramana şöyle yaptı, muhabire şöyle yaptı, hiçbir şey yapmadım. Bizim, basın emekçilerine ya da hangi sektörde olursa olsun bir emekçiyle derdimiz olamaz. Yaptığımız Medya kuruluşuna yapılmış bir eleştiridir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.