Konya’da ki Fuara İsrail’in Girişi Yasaklandı!

Konya’da ki Fuara İsrail’in Girişi Yasaklandı!
Konya’da 120 firmanın 200’ün üzerinde markanın katılımıyla 26 Ekim Perşembe günü açılışı gerçekleştirilecek Ayakkabı Moda Fuarı’na İsrailli hiçbir firmanın kabul edilmeyeceği açıklandı.

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, 26-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Konya Ayakkabı Moda Fuarı’na ilişkin, “Savaş öncesi İsrail firmalarına davet göndermiştik ama şimdi fuara İsrailli hiçbir firmayı kabul etmeyeceğiz” dedi.

Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği (KASD) işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenecek Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı, 26 Ekim Perşembe günü kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Başkan Acar, Konya’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 26-29 Ekim tarihleri arasında kentte gerçekleştirilecek Ayakkabı Moda Fuarı hakkında basın toplantısı düzenledi.

“Bizler sektör temsilcileri olarak bugüne kadar, sahada, esnaf ve sanatkarımızla birlikte olduk ve olmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Acar, Konya Ayakkabı Moda Fuarı’yla ilgili çalışmaları tamamladıklarını kaydetti.

Acar, 26 Ekim 2023 Perşembe günü görkemli bir açılışla dünyadaki sektör gruplarının karşısında olacaklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaptığımız bu uluslararası fuarın Konya Ayakkabı Sektörüne, Konya’mıza ve Türkiye’mize büyük ekonomik katkı sağlayacağına inanıyoruz. Böylece istihdamı ve üretimi artırmış olacağız. Fuarımızda 120 firma 200’ün üzerinde marka ile temsil edilmektedir. Bununla birlikte Ayakkabıcılık Meslek Lisemizin, Ayakkabıcılar Meslek Yüksekokulu’muzun ve Ayakkabıcılık Üniversitemizin öğrencileri de stantlarında sizlerin ve sektörümüzün karşısında olacak.”

Konya Ayakkabı Moda Fuarı için İsrail firmalarına savaş öncesi davet gönderildiğini anlatan Başkan Acar, “Ancak şimdi fuara katılmayacaklar. Korktular herhalde. Zaten ülkelerinden çıkışlarına izin yok. İzin verseler de biz bu dakikadan sonra kabul etmeyiz. 45 ülkeden katılımcılar fuarda olacak” şeklinde konuştu.

Acar, “Yaptığımız bu uluslararası fuarın Konya Ayakkabı Sektörüne, Konya’mıza ve Türkiye’mize büyük ekonomik katkı sağlayacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Konya TÜYAP Fuar Merkezi'nde 26 Ekim'de açılacak fuar, 29 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.