Konya’da Sahte Deterjan Operasyonu: Tonlarca Ele Geçirildi

Konya’da Sahte Deterjan Operasyonu: Tonlarca Ele Geçirildi
Polis ekipleri, Karatay ve Meram ilçelerinde gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda toplam 14 ton 733 kilogram sahte üretim toz deterjan, 826 litre sıvı deterjan ve şampuan ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Konya’da polis ekipleri, Karatay ve Meram ilçelerinde gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda toplam 14 ton 733 kilogram sahte üretim toz deterjan, 826 litre sıvı deterjan ve şampuan ele geçirdi. Polis, olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı.

İşyerini Sahte Deterjan Üretim Atölyesine Çevirmişler!

Polis ekipleri birçok markaya ait ambalajlara doldurulmuş ve piyasaya sürülmek üzere tonlarca sahte deterjan ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Karatay İlçesi Emirgazi Mahallesi’nde bulunan bir işyerinde sahte deterjan üretilerek piyasaya sürülmek üzere olduğu bilgisine ulaştı. Polis ekipleri belirtilen adrese operasyon için düğmeye bastı.

İşyerine gerçekleştirilen operasyonda polis ekipleri 1 şüpheliyi gözaltına aldı. İşyerinde yapılan aramalarda çeşitli markalara ait 7 bin 58 kilogram sahte üretim toz deterjan, yine çeşitli markalara ait 826 litre sıvı deterjan, şampuan ile bunların üretiminde ve paketlenmesinde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Ele geçirilen ürünlere polis ekiplerince el konuldu.

Depoya Gizlenen Sahte Deterjanlar Piyasaya Sürülmeden Yakalandı

Ayrıca Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı bir adreste daha sahte üretim deterjanların zulalandığı bilgisine ulaştı. Meram İlçesi Çomaklı Mahallesi Yeni Meram Sanayi’de bulunan bir depoya ekipler tarafından operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda satışa hazır halde 809 parça halinde 7 bin 675 kilogram toz deterjan ele geçirildi. Konuyla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

Polis ekipleri Karatay ve Meram ilçelerinde yaptığı operasyonlarda toplam 14 ton 733 kilogram sahte üretim toz deterjan, 826 litre sıvı deterjan ve şampuan ele geçirdi. İki operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.