Konya’da Seçim Güvenliğini Kaç Polis ve Jandarma Sağlayacak

Konya’da Seçim Güvenliğini Kaç Polis ve Jandarma Sağlayacak
Vali Vahdettin Özkan yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili tedbirler ve genel asayiş, suç ve suçlular ile mücadeledeki son durumlar hakkında bilgi verdi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili tedbirler ve genel asayiş, suç ve suçlular ile mücadeledeki son durumlar hakkında bilgi verdi.

Vali Özkan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili tedbirleri değerlendiklerini ve genel asayiş, suç ve suçlular ile mücadeledeki son durumu konuştuklarını belirtti. Vali Özkan, "Konya'mız huzur şehri, Konya'mıza tarım şehri, sanayi şehri, kültür şehri, spor şehri deniliyor. Çok önemli özelliklerinden birisi de tarihten gelen dayanışmanın, sivil toplum ruhunun hâkim olduğu, yardımlaşmanın ve huzurun cari olduğu bir şehir. Şehrimizin avantajlarından birisi de suç ve suçlulara müsamahanın daha az olduğu, iyiye, güzele koşturma yönündeki temayülün daha ağırlıklı olduğunu ifade edebilirim. Bu huzur, istikrar ortamının muhafazası için tedbirler alacağız" diye konuştu.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi gerekli hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Vali Özkan, Konya'da 1 milyon 649 bin 704 seçmenin 5 bin 365 sandıkta oy kullanacağını belirtti.

Seçimlerde 6 bin 437 polis, 2 bin 326 jandarma olmak üzere toplam 8 bin 763 personelin görev başında olacağını vurgulayan Vali Özkan, "Seçimle ilgili çalışmalarımız etkin, yaygın ve koordineli bir şekilde devam edecektir. Kaymakamlarımız ilçelerinde bu toplantıları yapıp risk analizlerini yaparak tedbirler almaktadır. Yargı organlarının gözetim ve denetiminde geçecek olan seçimlerin hayırlı olmasını, kazasız belasız bir şekilde sonuçlanmasını temenni ederim" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Vali Vahdettin Özkan, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Vali Yardımcısı Sait Arcaklıoğlu, 31 İlçe Kaymakamı, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.